Βροχερό το σκηνικό την Κυριακή στη Βοιωτία-Πώς θα κυλήσει ο καιρός τη νέα εβδομάδα

Βροχερή Κυριακή

Οι συννεφιές, οι λίγες βροχές και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες στη Βοιωτία. Το κρύο που επικρατεί στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη δεν έχει διάθεση να έρθει προς εμάς.

Αλλαγή του καιρού προς το κρύο και τα χιόνια δεν φαίνεται πριν τις 20 του μήνα.

Συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός στη Βοιωτία με λίγες ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

Από τις πρώτες ώρες της Κυριακής θα σημειωθούν βροχές που μέσα στη νύχτα θα είναι ισχυρές. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν νωρίς το πρωί. Το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Περισσότερες θα είναι οι βροχές στις δυτικές περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Δευτέρα και την Τρίτη οι νεφώσεις θα αυξάνονται κατά διαστήματα και θα δίνουν λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί (και στην περιοχή της Λιβαδειάς). Την Τρίτη θα μειωθεί η ένταση τους και θα στραφούν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε την Τετάρτη. Σύντομα όμως και από την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Την Παρασκευή δεν αποκλείεται να φτάσει τους 20 βαθμούς.

Είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τον καιρό των Χριστουγέννων. Συνήθως το χρονικό διάστημα των νοτιαδων δεν διαρκεί πάνω από τρεις εβδομάδες. Πιστεύω ότι από 20 έως 28 Δεκεμβρίου οι βοριάδες και το κρύο θα φέρουν την ισορροπία στο φετινό Χειμώνα.

Καλό Σαββατοκύριακο.

Λουκας Τασιος

ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σχετικά