“Καληνύχτα σας”-Aπάντηση Δημάρχου Λεβαδέων στην Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειάς για τους παιδικούς σταθμούς

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τη Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειάς:

«Για μία ακόμη φορά τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Λιβαδειά θέλουν να προκαλέσουν σύγχυση στη κοινή γνώμη.

Θέλουν από τη ΜΙΑ άμεση λύση στο πρόβλημα της χαμηλής δυναμικότητας των δημοτικών παιδικών σταθμών, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός αυτών, αλλά από την ΆΛΛΗ οι ιδεοληψίες τους, δεν τους αφήνουν να δουν ότι ο μόνος τρόπος άμεσης επίτευξης αυτού του στόχου, είναι ο δρόμος που επιλέξαμε.

Ο δρόμος των διαδικασιών εξπρές για την έμψυχη στελέχωση του νεοϊδρυθέντος βρεφικού σταθμού και τριών επιπλέον τμημάτων, που ιδρύουμε για να κάνουμε πραγματικότητα, αυτό για το οποίο δήθεν κόπτεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Λιβαδειάς: “κανένα παιδί να μην μείνει εκτός σχολείων”.

Γι’ αυτό κύριοι της Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειάς επιλέξαμε να κάνουμε δίμηνες συμβάσεις για το προσωπικό στελέχωσης του βρεφικού σταθμού.

Τους πληροφορώ όμως ότι θα ακολουθήσει διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου, θέσεις που θα υφίστανται για όσο χρόνο συνεχίζεται το πρόγραμμα, δημιουργώντας 12 νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Λεβαδέων. Ωστόσο, αν είχαν κάνει τον κόπο να ρωτήσουν τα στελέχη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, θα γνώριζαν ότι αυτές οι δράσεις στηρίζονται σε αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου Λεβαδέων.

Καταλαβαίνω την επιθυμία των τοπικών οργανώσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος για έκφραση αγωνιστικότητας, η οποία περιγράφει την υπαρξιακή αγωνία του κομμουνιστικού κόμματος, αλλά σε ορισμένα ζητήματα αφήστε το κομματικό όφελος στην άκρη και ασχοληθείτε με το κοινωνικό όφελος.

Κι αυτό αναδεικνύεται περίτρανα, όταν στην ίδια ανακοίνωση καλείτε τις οικογένειες των παιδιών σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, αποδεικνύοντας ότι δεν σας νοιάζει η λύση του προβλήματος, αλλά το μεγάλωμα του κόμματος σας.

Γι’ αυτό μας κατηγορείτε ως δημοτική αρχή ότι αργήσαμε, αλλά την ίδια ώρα μας κατηγορείτε ότι βιαζόμαστε και επιλέγουμε τις δίμηνες συμβάσεις.

Ας διαλέξετε επιτέλους. Θα νοιάζεστε για την εύρεση ρεαλιστικών λύσεων ή θα μιλάτε ξύλινα, ανεδαφικά για τις κακές ευρω-ενωσιακές οδηγίες, τις λυκοσυμμαχίες, την ιστορικά αδικαίωτη πάλη των τάξεων και τον συμπιεσμό των μαζών;

Κυρίες και Κύριοι της Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειάς, θέλω να ξέρετε ότι όσο εσείς ασκείτε ανέξοδη κριτική, εμείς δεν μείναμε στη διασφάλιση της φιλοξενίας των 260 voucher που εγκρίνονταν μέχρι και πέρυσι, αλλά προσθέσαμε 200 επιπλέον voucher και σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μία ολιστική λύση αντιμετώπισης του προβλήματος.

Κυρίες και Κύριοι της Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειάς, σχεδιάσαμε και δημιουργήσαμε νέο βρεφονηπιακό σταθμό μόλις σε τρεις μήνες.

Κυρίες και Κύριοι της Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειάς, θέλω να ξέρετε ότι όσο κάποιοι γλεντάνε στα δημοτικά  καταστήματα και φαντασιώνονται λαϊκές τοπικές δημοκρατίες αντί κοινοτήτων, εμείς εργαζόμαστε για να βρούμε λύσεις στη βάση του πραγματικού.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας εκμυστηρευτώ ότι δε τους κρατώ καμία κακία, αντιθέτως τους κατανοώ, αφού γνωρίζω – όπως προείπα – ότι με αυτή τη στάση τους αναζητούν ζωτικό χώρο πολιτικής ύπαρξης.

Καληνύχτα σας».

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειάς

To ΚΚΕ για τους παιδικούς σταθμούς στο Δήμο Λεβαδέων

Σχετικά