Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης οι Τσουκαλάδες λόγω ΧΥΤΑ Λιβαδειάς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή πάνω από τον οικισμό των Τσουκαλάδων λόγω της υποχώρησης τμήματος του ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς, που βρίσκεται την περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις που έκανε σήμερα ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας, το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται η πρώτη μακροσκοπική εκτίμηση, από γεωτεχνικό, σχετικά με τη στατικότητα του ΧΥΤΑ.

Ήδη έχει ζητηθεί και η συνδρομή των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ενώ με προσωρινή άδεια, στη διάρκεια των εορτών, η εναπόθεση των απορριμμάτων θα γίνεται σε χώρο δίπλα από το γήπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Ταγκαλέγκα, προς το παρόν φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα περιβαλλοντικής ρύπανσης της περιοχής των τσουκαλάδων.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών θα καθορίσουν είτε την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ είτε μια μικρή παράταση στο χρόνο ζωής του κυττάρου καθώς όπως είναι γνωστό η διάρκεια της ζωής του είναι μέχρι τα τέλη του 2023.

Το πρόβλημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και ο περιφερειακός φορέας διαχείρισης απορριμμάτων Στερεάς Ελλάδας (ΦΟΔΣΑ) αφού η σημερινή επιχείρηση διαχείρισης του ΧΥΤΑ, η ΔΕΠΟΔΑΛ θα πρέπει, έως τα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου Γενάρη, να συγχωνευθεί με το ΦΟΔΣΑ

από siriosfm.gr

Σχετικά