Λεβαδειακός – Ιωνικός 1-0: Γκολάρα επιβίωσης για τους Βοιωτούς! BINTEO

Με γκολ του Δούμτσιου στο 31′ ο Λεβαδειακός επικράτησε 1-0 του Ιωνικού και είναι πλέον στο +3 από τον ουραγό αντιπαλό του – Με δέκα παίκτες από το 72′ οι Νικαιώτες

Ο Λεβαδειακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο σημερινό (28/12) ντέρμπι της ουράς, καθώς επικράτησε 1-0 του Ιωνικού και θα κάνει Πρωτοχρονιά εκτός της επικίνδυνης ζώνης, αφού αύριο θα παίξουν Λαμία-ΠΑΣ και είναι αδύνατον να τον περάσουν και οι δύο. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν την 9η ήττα τους στη σεζόν και το φινάλε του έτους θα τους βρει στην τελευταία θέση.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ 

Οι Βοιωτοί ξεκίνησαν με τον Στογιάνοβιτς στο τέρμα, τους Κωνσταντινίδη, Τσάπρα, Μπάχανακ, Βήχο στην άμυνα, τους Μεχία, Νίκα, Χάμοντ στον άξονα, τους Βρακά, Δούμτσιο στα άκρα και τον Μουτίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Νικαιώτες είχαν τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μύγα, Ρομαό, Σόουζα, Σάκιτς στην άμυνα, τους Αντούνες, Τσίμπσαχ στον άξονα, τους Φαντιγκά, Λοβέρα στα άκρα και τον Αοσμαν κοντά στον φορ Ιωαννίδη.

Σετ παιχνίδι μέχρι το 20′, γκολάρα από τον Δούμτσιο στο 31′
Σέντρα λοιπόν σε ένα πολύ κρίσιμο ματς, όπου εύλογα ο παράγοντας σκοπιμότητα βρίσκονταν σε πρώτο πλάνο. Ετσι οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ συγκεντρωμένες και στο πρώτο 20λεπτο ήταν εμφανής η προσοχή τους στην άμυνα. Ο Ιωνικός είχε σε αυτό το διάστημα την κατοχή, ο Λεβαδειακός απείλησε με μία εκτέλεση φάουλ του Μουτίνιο που «έβγαλε» ο Χουτεσιώτης και το 0-0 ως αποτέλεσμα αντιπροσώπευε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της αναμέτρησης.

Κάπου εκεί όμως σα να γύρισε ο διακόπτης και είδαμε ένα ωραίο παιχνίδι, με τους «πράσινους» να πατάνε καλύτερα και κυρίως να βγάζουν «αυτοματισμούς» μέσα στο γήπεδο. Κατά χρονική σειρά από το 20′ ως το 40′ είχαμε τέσσερις «καθαρές» φάσεις, τρεις για τον Λεβαδειακό και δύο για τον Ιωνικό και ένα πανέμορφο γκολ, εκείνο του Δούμτσιου στο 31′ όταν μετά από κόρνερ των φιλοξενουμένων ο Μεχία εκμεταλλεύτηκε το λάθος τους και βγήκε στο τρανζίσιον, έπαιξε πλάγια για τον νεαρό 25χρονο που μέσα από την περιοχή και από δύσκολη θέση «έσκαψε» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη. Ηταν τότε που άλλαξαν οι ισορροπίες.

2-2 οι ευκαιρίες, μεγάλες επεμβάσεις από τον Χουτεσιώτη
Νωρίτερα ο Ιωνικός απείλησε στο 21′ με τον Ιωαννίδη (κεφαλιά από κοντά ύστερα από μίνι-πολιορκία) και στο 25′ με τον Αοσμαν, ενώ ο Χουτεσιώτης ήταν εκείνος που τους κράτησε δις μέσα στο ματς. Οι Βοιωτοί έβγαζαν ταχύτητα και βρέθηκαν φάτσα με το γκολ, αλλά σε αμφότερες των περιπτώσεων ο 28χρονος πορτιέρε αντέδρασε εξαιρετικά. Πρώτα στο 24′ όταν ο Βρακάς πλάσαρε από κοντά όταν και βγήκε στην πλάτη του Φαντιγκά και ύστερα στο 40′ και σε τετ α τετ του με τον Μουτίνιο, που βρέθηκε απέναντί του ύστερα από κάθετη ανάπτυξη της ομάδας του.

Ο Αοσμαν απείλησε δις σε πέντε λεπτά, σε φάσεις «καρμπόν»
Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό ο Ιωνικός άλλαξε «6αρο-8άρι» (Μασάς αντί Αντούνες) και άμεσα φάνηκε κάτι που επιχείρησε και στο πρώτο, ύστερα το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ο Τσίμπσαχ έπαιζε κοντά στα στόπερ, τα μπακ του ανέβαιναν, ο Αοσμαν βρίσκονταν κοντά στον Ιωαννίδη και η διάταξή του έμοιαζε με 3-3-4. Μάλιστα μέχρι το 50′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δις με τον Σύριο σε φάσεις «καρμπόν», ύστερα από ισάριθμες σέντρες του Μύγα που ανέβαινε ψηλά.

Ο Ιωνικός την κατοχή αλλά και με 10 από το 73′
Πλέον το ματς παίζονταν στο μισό των γηπεδούχων, όμως οι φιλοξενούμενοι έφταναν μεν μέχρι και τα καρέ τους αλλά δεν έβγαζαν ευκαιρίες. Ωστόσο η σχετική πίεση υπήρχε και κάπου εκεί στην «εξίσωση» των «πράσινων» μπήκε ο όρος διαχείριση. Ετσι με τη διπλή αλλαγή του 60′ «γύρισαν» τη διάταξή τους σε 3-6-1 και θέλησαν, σε απλά ελληνικά, να «σβήσουν» το παιχνίδι. Ως ένα βαθμό το πέτυχαν και στο 73′ απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς σε εκείνο το χρονικό σημείο αποβλήθηκε ο Τσίμπσαχ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν.

Ο Λεβαδειακός «φλέρταρε» τρεις φορές με το 2-0
Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Λεβαδειακός ισορρόπησε, η κατοχή ήταν πλέον μοιρασμένη και ναι μεν ο Ιωνικός συνέχισε να παίζει με δύο φορ (4-3-2) αφού έψαχνε την ισοφάριση, εκείνος ήταν που έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Ο Χουτεσιώτης μέχρι το 75′ ήταν ουσιαστικά θεατής του δεύτερου ημιχρόνου αλλά τότε απέκρουσε δύσκολα/εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Βρακά, κάτι ανάλογο έκανε στο 90’+4′ στο σουτ του Βήχου, ενώ στο 82′ ο Σόουζα έβαλε σωτήρια την κόντρα σε πλασέ του Δούμτσιου απέναντι από τον γκολκίπερ του. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι «πάτησαν» 2-3 φορές στα καρέ του Στογιάνοβιτς, κέρδισαν κάποιες στατικές μπάλες, όμως το 1-0 για τους Βοιωτούς δεν άλλαξε.

Ο Σόουζα έψαξε το Buzzer Beater
Κάτι που πάντως θα μπορούσε να συμβεί στην κυριολεκτικά τελευταία φάση του ματς, όταν στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων όλος ο Ιωνικός βγήκε μπροστά, ο Ελευθεριάδης έκανε τη σέντρα και ο Σόουζα πήρε την κεφαλιά, όμως ο Στογιάνοβιτς ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

MVP: Ο Δούμτσιος. Ο 25χρονος σημείωσε το πρώτο του γκολ στη μεγάλη κατηγορία, σε ένα ντέρμπι παραμονής που χάρισε στην ομάδα του (σ.σ. τον Λεβαδειακό) μία μεγάλη νίκη με 1-0 και παράλληλα ήταν πανέμορφο. Δεν θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλος. Μάλιστα στο 82′ «φλέρταρε» και με το 2-0.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 

Σχετικά