Κουκουλοφόρος «μπούκαρε» με μαχαίρι σε δύο μίνι μάρκετ στον Ορχομενό

Νεαρός Αλβανός ο δράστης ληστειών με μαχαίρι σε μίνι μάρκετ

Εξιχνιάσθηκαν μία ληστεία και μία απόπειρα ληστείας, σε κατάστημα περιοχής του Ορχομενού Βοιωτίας

Για τις ανωτέρω υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη διότι διέμενε παράνομα στη Χώρα μας

Κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, καθώς και είδη ένδυσης και υπόδησης που χρησιμοποιήθηκαν κατά την τέλεση των εγκληματικών πράξεων

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, μία ληστεία και μία απόπειρα ληστείας, οι οποίες διαπράχθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2022, σε κατάστημα περιοχής του Ορχομενού Βοιωτίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση ενός αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη χθες (31-01-2023) το πρωί στον Ορχομενό Βοιωτίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 26-02-2022, ο συλληφθείς, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα μίνι μάρκετ και με την απειλή μαχαιριού, απέσπασε χρηματικό ποσό από υπάλληλο του καταστήματος.

Επιπλέον, βραδινές ώρες της 30-03-2022, ο συλληφθείς, έχοντας ομοίως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε στο ίδιο μίνι μάρκετ και με την απειλή μαχαιριού, απαίτησε χρήματα από άλλη υπάλληλο του καταστήματος, πλην όμως εκείνη αντέδρασε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη υπόδησης που φορούσε κατά την διάπραξη των αξιόποινων πράξεών του, ενώ υπέδειξε στους αστυνομικούς σημείο σε αύλιο χώρο εγκαταλελειμμένης οικίας, στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού, όπου είχε κρύψει ένα μαχαίρι και είδη ένδυσης, που ομοίως σχετίζονται με τις ανωτέρω εγκληματικές ενέργειες και τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Σχετικά