Έκτακτη ενημέρωση του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων για την κακοκαιρία-Τι θα γίνει με τα σχολεία-ΒΙΝΤΕΟ

Οδηγίες εξέδωσε ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, με δηλώσεις του Δημάρχου κου Γεωργίου Ντασιώτη, μετά από συνεχείς συσκέψεις,τόσο με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Νομού, όσο και με την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου.

Ταυτόχρονα με δηλώσεις του στο permissos.gr, ο Δήμαρχος επισημαίνει μεταξύ άλλων, πως κανένα σχέδιο δε μπορεί να πετύχει αν δεν υπάρχει σύνεση και συνεργασία από όλους. Διαβάστε στη συνέχεια και δείτε τις δηλώσεις του κου Ντασιώτη στο video που ακολουθεί .

Σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ, καθώς και τα ενημερωτικά δελτία από την Πολιτική Προστασία από, την Κυριακή 5-2-2023 πρόκειται να εξελιχθεί έντονα στην περιοχή μας, το φαινόμενο σφοδρής επιδείνωσης του καιρού με την κωδική ονομασία «BARBARA».
Για το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, οι προβλέψεις αναφέρονται σε έντονες χιονοπτώσεις, σφοδρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες.
Ενημερώνουμε τους Δημότες πως, το σχέδιο του Δήμου μας για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, έχει ήδη ενεργοποιηθεί και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με αυτό:

   
  1. Ο Μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου που αποτελείται από επτά (7) μηχανήματα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα.
  2. Οι χειριστές είναι σε πλήρη επιφυλακή.
  3. Έχει ενεργοποιηθεί το Μητρώο ιδιωτών, σε περίπτωση που χρειαστεί μίσθωση και ιδιωτικών μηχανημάτων.
  4. Υπάρχει επαρκής ποσότητα αλατιού.
  5. Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων είναι ενήμεροι και έχουν γνώση ατόμων που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας, (νεφροπαθείς, κτλ.),τα οποία προηγούνται κάθε άλλης ενέργειας.
  6. Επίσης προηγείται, κάθε ενέργειας η συνδρομή για αποκατάσταση των δικτυών κοινής ωφέλειας ( ηλεκτροδότηση, ύδρευση, κτλ.).
  7. Οι κτηνοτρόφοι/πτηνοτρόφοι, είναι ενήμεροι, ώστε να φροντίσουν για προμήθειες (ζωοτροφές, κτλ.).
  8. Όλοι οι Δημότες γνωρίζουν –και το επισημαίνουμε ξανά- πως δεν πρέπει να κινούνται άσκοπα, ενώ αν χρειαστεί να κινηθούν οπωσδήποτε, ενημερώνονται από τις αρχές για την προσπελασιμότητα των δρόμων και πρέπει να φέρουν μαζί τους το κατάλληλο εξοπλισμό επιβατών (ρούχα, κτλ.) και οχήματος ( αλυσίδες ,κτλ.).
  9. Συνιστούμε στους Δημότες να μην σταθμεύουν- εγκαταλείπουν το όχημά τους σε σημεία που παρεμποδίζεται το έργο του εκχιονισμού.
  10. Για τη λειτουργεία των Σχολείων θα υπάρξει εγκαίρως ανακοίνωση.
  11. Σε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Συνιστούμε μεγάλη προσοχή από όλους, συνεργασία με τις αρχές, αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και ενεργειών, λήψη μέτρων για την προστασία των οικιακών εγκαταστάσεων και ψυχραιμία.
  12. Για οτιδήποτε νεότερο οι Δημότες θα ενημερώνονται με επίσημες ανακοινώσεις από το Δήμο.
    Η αντιμετώπιση δύσκολων και σε μεγάλη έκταση φαινομένων, όπως αυτό που περιμένουμε, απαιτεί σχέδιο ,υπομονή και συνεργασία.
    Τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου 2268350212 και 2268350216

Σχετικά