Αυξήστε τη θερμοκρασία του σώματος στο κρύο με αυτές τις τροφές

Όταν επικρατεί κρύο, τροφοδοτήστε το σώμα σας με τροφές που μπορεί να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη θερμοκρασία του σώματος και να νιώσετε ζεστασιά.

Θερμογένεση και Θερμότητα Σώματος

Γενικά, οι τροφές που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και να σας κάνουν να νιώσετε πιο ζεστά. Ο ιατρικός όρος για αυτή τη διαδικασία είναι θερμογένεση, η οποία είναι η διαδικασία του σώματός σας να παράγει θερμότητα που προκαλείται από το μεταβολισμό της τροφής. Αναζητήστε τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Πολλά από αυτά τα τρόφιμα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν.

Δείτε κάποιες θρεπτικές τροφές και ροφήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ζεσταθείτε σε κρύο καιρό

Μπανάνες
Οι μπανάνες έχουν πολλή βιταμίνη Β και μαγνήσιο, τα οποία είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων σας. Αυτοί οι αδένες βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Οι μπανάνες μπορούν επίσης να τονώσουν τη διάθεσή σας και να διατηρήσουν τη μνήμη σας.

Τσάι τζίντζερ
Με το ζεστό τσάι τζίντζερ μπορεί να νιώσετε ζεστασιά μέσα σας σε μια κρύα μέρα. Το τζίντζερ είναι γνωστό ότι είναι καλό για την υγεία του πεπτικού συστήματος και μπορεί να διεγείρει τη θερμογένεση. Είναι επίσης εφιδρωτικό, που σημαίνει ότι θα βοηθήσει το σώμα σας να ζεσταθεί από μέσα προς τα έξω. Το να σας κρατάει ζεστό είναι μόνο ένα από τα πολλά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση τσαγιού τζίντζερ.

Βρώμη
Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ζεστό πρωινό με βρώμη ή άλλα είδη χυλού. Η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή δημητριακών ολικής αλέσεως και φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες μπορούν να βελτιώσουν τη χοληστερόλη σας και να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι. Εκτός από το ότι σας κρατά χορτάτους και ζεστούς, η βρώμη είναι γεμάτη και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Καφές
Ένα από τα οφέλη της κατανάλωσης καφέ είναι η καφεΐνη. Η καφεΐνη αυξάνει τον μεταβολισμό σας, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας. Τεχνικά, ο παγωμένος καφές μπορεί να είναι ακόμα καλύτερος επειδή έχει περισσότερη καφεΐνη. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε το ζεστό φλιτζάνι καφέ στα χέρια σας, θα έχετε και πάλι τα οφέλη από ένα ζεστό καφέ.

Κόκκινο κρέας
Το κόκκινο κρέας, όπως το βοδινό, το αρνί και το χοιρινό, είναι μια καλή πηγή σιδήρου. Ο σίδηρος είναι ένα σημαντικό μέταλλο που βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα σας. Τα άτομα με χαμηλό σίδηρο μπορεί να παρατηρήσουν κρύα χέρια και πόδια ή να αισθάνονται εύκολα κουρασμένοι. Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί επίσης να παρέχει βιταμίνη Β12, η ​​οποία συμβάλλει σε υγιή νεύρα και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες και άλλα λαχανικά ρίζας χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για τη διαδικασία της πέψης, η οποία αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός σας. Πλούσιες σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και κάλιο, οι γλυκοπατάτες μπορούν να προσθέσουν φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά σε ένα ζεστό χειμωνιάτικο γεύμα. Έρευνες δείχνουν ότι οι γλυκοπατάτες είναι επίσης καλές για την υγεία των ματιών.

Νερό
Ένας απλός τρόπος για να βοηθήσετε το σώμα σας να παραμείνει ζεστό είναι να πίνετε νερό. Το νερό διατηρεί το σώμα σας σε καλύτερη λειτουργία και βοηθά στη ρύθμιση της εσωτερικής σας θερμοκρασίας. Η αφυδάτωση προκαλεί πτώση της θερμοκρασίας του πυρήνα σας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υποθερμία. Οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να πίνουν νερό όταν κάνει κρύο έξω, επειδή δεν αισθάνονται τόσο διψασμένοι. Μπορεί να θέλετε να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό ως υπενθύμιση.

Όχι αλκοόλ
Μπορείς να έχετε ακούσει ότι ένα σφηνάκι αλκοόλ μπορεί να σας κρατήσει ζεστό. Ωστόσο, το αλκοόλ στην πραγματικότητα μειώνει τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός σας. Μπορεί να αισθάνεστε ζεστά στην αρχή, αλλά θα είναι δύσκολο να παραμείνετε ζεστοί. Το αλκοόλ βλάπτει επίσης την ικανότητά σας να τρέμετε, η οποία είναι μια φυσική απόκριση για την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός σας. Για να παραμείνετε ζεστοί αυτόν τον χειμώνα, αποφύγετε να πίνετε αλκοόλ .

Με πληροφορίες από hvrxsolutions.com

Σχετικά