Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Τα Εγκαίνια του Α. Τ. Ορχομενού και η στάση της Δημάρχου

Εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού

Σε ένα ανακαινισμένο σύγχρονο κτήριο στα πέτρινα του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας, μετεγκαταστάθηκε πλέον το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών αλλά και των εργαζομένων Αστυνομικών.

Με Ερωτήσεις και Αναφορές στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και συνεχίζει να αναδεικνύει τα σημαντικά προβλήματα έλλειψης εξοπλισμού και υποστελέχωσης των Α.Τ. της Βοιωτίας γιατί δεν αρκούν μόνο χωρίς τις αστυνομικές δυνάμεις που θα τα στελεχώνουν.

Αλλά επειδή μάλλον ξεχνάμε εύκολα κρίνουμε απαραίτητο να αναφερθούμε στο ιστορικό του έργου, προς ενημέρωση των πολιτών.

Το πρώτο βήμα: Ο Δήμος Ορχομενού, επί Δημαρχίας Λουκά Υπερήφανου και με την 127/2015 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου και την οικονομική συνδρομή του για την μετεγκατάσταση του Α.Τ. Ορχομενού και προέβη σε σχετικό αίτημα προς το ΥΠΑΑΤ.

Το δεύτερο βήμα: Με πολιτική απόφαση του ΥΠΑΑΤ στις 7 Ιουνίου του 2019, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραχωρήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως αρμόδιο διαχειριστή του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας, οι κήποι της Αλιάρτου και το συγκεκριμένο κτίριο του Ορχομενού με σκοπό να παραχωρηθούν οριστικά στους αντίστοιχους Δήμους. και να αξιοποιηθούν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Η συμβολή του πρώην βουλευτή Νίκου Θηβαίου στην απόφαση αυτή του ΥΠΑΑΤ, είναι αδιαμφισβήτητη.

Το τρίτο βήμα: Μετά από πολλές καθυστερήσεις τριών χρόνων η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκτελώντας την απόφαση του ΥΠΑΑΤ, ολοκλήρωσε την παραχώρησή τους στους Δήμους

Το τέταρτο βήμα: Η παρούσα δημοτική αρχή με ομόφωνες επίσης αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέλαβε τις δαπάνες ανακαίνισης του έργου και ολοκλήρωσε τις εργασίες και αισίως φθάσαμε στην εκδήλωση εγκαινίων στις 4 Φεβρουαρίου 2023!

Συμπέρασμα: Οι θεσμικοί που εκπροσωπούμε τους θεσμούς και επιδιώκουμε το σεβασμό και όχι την απαξίωση τους από τους πολίτες, έχουμε υποχρέωση να μην έχουμε επιλεκτική μνήμη στο όνομα επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων και να αναφερόμαστε στα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα στο ιστορικό των έργων τα οποία έχουν, αρχή, μέση και τέλος και για τα οποία συμβάλλουν και προσπαθούν πολλοί θεσμικοί αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες!

Η αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια κυρία Δήμαρχε και δεν μπορούμε να διακηρύττουμε ότι επιδιώκουμε συνεργασίες αλλά να ενεργούμε μικροπολιτικά, με τη λογική ‘’κατόπιν των ενεργειών μου’’, που παραπέμπει σε παλαιοκομματικές αντιλήψεις άλλων εποχών.

Οι συνεργασίες απαιτούν ανοικτές διαδικασίες με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις αλλά κυρίως απαιτούν δεσμεύσεις σε προγραμματικές θέσεις.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Σχετικά