ΑΕΚ – Λεβαδειακός 3-0: Τρία γκολ, δύο πέναλτι, μία αποβολή…

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Λεβαδειακού στην «Opap Arena» έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία. Δύο πέναλτι κέρδισε η Ένωση (έβαλε το ένα) και μία αποβολή (Τζημόπουλος), με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Βρακά με το σκορ στο 1-0.

Το 13 στα 13 στην «Opap Arena» έκανε η ΑΕΚ! Η Ένωση επικράτησε με 3-0 του Λεβαδειακού στη Νέα Φιλαδέλφεια και μείωσε στον πόντο τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό ενώ εκκρεμεί η απόφαση για το ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, η οποία αναμένεται αύριο.

Κορυφαίος για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ο Λιβάι Γκαρσία, με την ΑΕΚ να έχει δύο πέναλτι και μία αποβολή υπέρ της, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Βρακά πριν το 2-0 της ΑΕΚ.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Ματίας Αλμέιδα επανέφερε την… ενδεκάδα πρωταθλήματος για την ΑΕΚ. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί στην άμυνα. Σιμάνσκι και Γιόνσον ξεκίνησαν στον άξονα, με τον Πινέδα αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά και τον Αραούχο στον κλασικό του ρόλο πίσω από τον Γκαρσία.
Από την άλλη, ο Γιάσμινκο Βέλιτς ξεκίνησε με τους: Στογιάνοβιτς, Παζ, Χάμοντ, Μεχία, Βινίσιους, Βρακάς, Ντεντάκης, Νίκας, Παναγιώτου, Τζημόπουλος, Σακό.

«Καθάρισε» ο Γκαρσία και ο… Παπαδόπουλος

Σκούρα τα βρήκε η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του ματς, καθώς ο Λεβαδειακός αμυνόταν μαζικά και δεν άφηνε χώρους στους γηπεδούχους. Μία κεφαλιά του Γκαρσία κι ένα σουτ του Ρότα που κόντραρε, δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Στογιάνοβιτς και το γκολ ήρθε τελικά από στημένη φάση για την Ένωση.

Στο 36’ ο Λιβάι Γκαρσία έκανε τρομερή ενέργεια ανάμεσα στους αμυντικούς του Λεβαδειακού, με τον Τζημόπουλο να τον ανατρέπει λίγο έξω από την περιοχή και να βλέπει την κίτρινη κάρτα. Ο άσος από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο εκτέλεσε το φάουλ κι έκανε το 1-0, με την μπάλα να βρίσκει λίγο και στο τείχος. Με αυτό το γκολ ο Γκαρσία έφτασε τα έντεκα και ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Super League.

Δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Γκαρσία έκανε και πάλι τη δουλειά αφού με ωραία κίνηση κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Τζημόπουλου. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-0 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν και για αυτή τη φάση, αλλά και για εκείνη λίγο νωρίτερα, όταν ο Βρακάς έφυγε απέναντι από τον Αθανασιάδη και βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να δίνει κίτρινη για θέατρο.

Διαδικαστικό χαρακτήρα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να στέκονται καλά παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα και να απειλούν στο 60′ με ένα σουτ του Νίκα. Ο Αλμέιδα φρέσκαρε την ομάδα του στη συνέχεια, με τον Φαν Βέερτ που είχε περάσει στο ματς να κερδίζει πέναλτι στο 76′ και τον Τσούμπερ που ανέλαβε την εκτέλεση να αστοχεί. Το 3-0 ήρθε τελικά στο 84′ από ασίστ του Ελίασον και γκολ του Φαν Βέερτ, με την ΑΕΚ να στρέφει την προσοχή της πια στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (64’ Μάνταλος), Γιόνσον, Πινέδα (64’ Ελίασον), Άμραμπατ (64’ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (64’ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (72’ Φαν Βέερτ).

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Πας, Παναγιώτου, Ντεντάκης (80’ Λιάγκας), Χάμοντ (89’ Σαχπεκίδης), Μεχία (65’ Συμελίδης), Βρακάς (89’ Κωνσταντινίδης), Σακό (46’ Νταμπό), Νίκας.

to10.gr

Σχετικά