Aντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές Βοιωτίας Αντώνη Τουλουμάκο και Δυτικού Τομέα Αθήνας Βαγγέλη Σερίφη και τον εικαστικό  – γλύπτη Δημήτρη Δήμου επισκέφθηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στο Μουσείο Θήβας.

Η αντιπροσωπεία συνάντησε την Προϊσταμένη κ. Χαραμή και στη συνέχεια συζήτησε με εργαζομένους της Εφορείας.

Βασικό ζήτημα της συζήτησης αποτέλεσε το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση στις 13/02, το οποίο αποκόπτει πέντε από τα πλέον εμβληματικά μουσεία της χώρας από την αρχαιολογική υπηρεσία και τα μετατρέπει σε ΝΠΔΔ προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι με το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος και για τα υπόλοιπα μουσεία.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ χαιρέτισαν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μουσεία που αναπτύχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.  Ανέδειξαν τα όσα προωθεί η κυβέρνηση για έναν Πολιτισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων, με εργαζόμενους φτηνούς χωρίς δικαιώματα. Και έκαναν καθαρό ότι το ΚΚΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα όλου του λαού να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλα τα μουσεία και σε όλα τα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας μας, γιατί κοινωνία ανθρώπινη είναι αυτή που μέτρο της προόδου της δεν έχει την κερδοφορία και την ενίσχυση της εξουσίας των λίγων, αλλά την υλική και πνευματική ανάπτυξη όλου του λαού.

Ενόψει των εκλογών, επεσήμαναν τη μεγάλη σημασία που έχει η αποφασιστική στήριξη στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, του μόνου Κόμματος

που αντίκειται με συνέπεια στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και πρωτοστατεί στους αγώνες των εργαζομένων και του πολιτισμού.

Σχετικά