Eπιστολή Γιώργου Μαρίνου στον Δήμαρχο Λεβαδέων-Να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο στο νέο κτίριο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, σε συνέχεια της περιοδείας που πραγματοποίησε ως επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς την Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2023, απέστειλε σήμερα στον δήμαρχο Λεβαδέων επιστολή, στην οποία ζητάει ενημέρωση για την πορεία των εργασιών κατασκευής του νέου κτιρίου όπου πρόκειται να στεγαστεί το Ειδικό Δημοτικό, ποιοι παράγοντες καθυστερούν την περάτωσή του και τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η δημοτική αρχή ώστε τον Σεπτέμβρη να λειτουργήσει το σχολείο στο νέο κτίριο.

Επισημαίνει τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες στεγάζονται τον 21ο αιώνα, παιδιά που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και χρειάζονται μεγάλη φροντίδα και μεταφέρει την αγωνία των οικογενειών με παιδιά ΑμεΑ που στις σημερινές συνθήκες υποφέρουν πολλαπλάσια και που βιώνουν καθημερινά το πρόβλημα.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον κ. Δήμαρχο Λεβαδέων

Θέμα: Για το κτιριακό πρόβλημα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς

κ. Δήμαρχε

Την Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2023 συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Κόμματός μας επισκέφτηκα μεταξύ άλλων τις εγκαταστάσεις του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, το οποίο όπως γνωρίζετε στεγάζεται σε απαράδεκτες εγκαταστάσεις ενώ ένα τμήμα του φιλοξενείται σε «δανεικές» αίθουσες του 1ου Δημοτικού.

Όπως επισήμαναν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η κατασκευή του νέου κτιρίου που πρόκειται να στεγάσει το Ειδικό Δημοτικό δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση και κυρίως δέσμευση, για το αν τελικά θα είναι σε θέση να λειτουργήσει τον Σεπτέμβρη, στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024 και είναι πολύ ανήσυχοι.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί πρόκληση στις μέρες μας, τον 21ο αιώνα να διαιωνίζονται τέτοιες συνθήκες σε σχολείο για παιδιά που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και χρειάζονται μεγάλη φροντίδα.

Έτσι, σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε για δύο βασικά ζητήματα:

  1. Σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του εν λόγω κτιρίου και ποια προβλήματα επιδρούν στην καθυστέρηση της περάτωσής του;
  2. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η δημοτική αρχή ώστε εγκαίρως να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβρη στο νέο κτίριο;

Σας ευχαριστώ!

15/02/2023

Γιώργος Μαρίνος

Βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ

Σχετικά