Σωτήρης Γερμανός: ”Να δείξουν οι αρμόδιοι ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για το μπάσκετ Γυναικών”

Ο Σωτήρης Γερμανός είναι ένας προπονητής που έχει συνδέσει το όνομά του με το Γυναικείο μπάσκετ οδηγώντας τον Άρη Θήβας στην Α1 και στην Α2 Γυναικών, στις καλές εποχές του γυναικείου μπάσκετ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Με αφορμή τη μόλις μια δήλωση συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα Γυναικών και τη μη διεξαγωγή του γι’ αυτό το λόγο, σχολίασε αυτό το γεγονός, ζητώντας άμεσα απαντήσεις από τους αρμόδιους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σωτήρη Γερμανού:

Ένωση σωματείων καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς &Εύβοιας.

Από τις μεγαλύτερες Ενώσεις μπάσκετ στην Ελλάδα με πάνω από 50 σωματεία σε 5 νομούς.

Μια μόνο δήλωση συμμετοχής στην προκήρυξη του πρωταθλήματος γυναικών.

Τα περισσότερα σωματεία παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα παγκορασίδων, κορασίδων, νεανίδων με πάρα πολλά κορίτσια, που θα μπορούσαν να σχηματίσουν ομάδες γυναικών.

Δυστυχώς το μοναδικό τμήμα από το οποίο τα σωματεία δεν εισπράττουν μηνιαίες συνδρομές (από €20 έως €40 για κάθε παιδί), είναι το γυναικείο.

Πιστεύω πως αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι παράγοντες των σωματείων αρνούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο γυναικείο πρωτάθλημα, αρνούμενοι να επωμισθούν μόνο έξοδα (μετακινήσεις, αμοιβές διαιτησίας – γραμματείας, μισθοί προπονητών, έξοδα τραυματισμών κλπ).

Και καλά κάνουν, θα πουν κάποιοι…

Μα το καλό του μπάσκετ γυναικών….. θα αναρωτηθούν κάποιοι άλλοι πιο ευαίσθητοι…..

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει οι κύριοι σύμβουλοι του Δ.Σ. της Ένωσης και βέβαια οι αντίστοιχα υπεύθυνοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να αφυπνισθούν και να ψάξουν να βρουν τις αιτίες γι’ αυτή την κατάντια στην περιοχή μας και να δώσουν ερεθίσματα και ενδεχομένως κάποια bonus στα σωματεία, για να δείξουν ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για το μπάσκετ γυναικών.

Περιμένω άμεσα απαντήσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους!!”. 

stereabasket.gr

Σχετικά