Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ – Συνεχίζεται ο εμπαιγμός

Απόκριες απλήρωτοι θα κάνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, το οποίο παράλληλα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό αφήνοντας τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ξεκρέμαστους.

Συγκεκριμένα το Σωματείο στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση δεν φρόντισε να διασφαλίσει την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την ανανέωση της θητείας της ειδικής εκκαθάρισης, η οποία έγινε με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας πριν 2 ημέρες.

Παράλληλα το Σωματείο τονίζει ότι μέσα από την τροπολογία δεν δίνονται απαντήσεις πάνω στην επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, το μέλλον των εργαζομένων μετά τις 15 Ιούλη, αλλά και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με οφειλόμενο μόχθο που διεκδικούν οι εργαζόμενοι, καταγγέλλει ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προχωρά σε προαγωγές κομματικών στελεχών.

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι κινδυνεύουμε να μην κάνουμε απόκριες και σαρακοστή γιατί οι κυβερνώντες “αμέλησαν να παρέμβουν” για τη μισθοδοσία μας. Την ώρα που με ευθύνη τους η ανασφάλεια περισσεύει για το μέλλον των παιδιών μας και ολόκληρης της περιοχής μας. Την ίδια ώρα, δεν αμέλησαν για ρουσφέτια κομματικών παραγόντων.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας που είναι εκλεγμένος στο νομό μας, λίγες ημέρες πριν κλείσει η Βουλή, “προληπτικά” μην τυχόν και δεν προλάβουν, φρόντισε να δώσει εντολή στην Ειδική Διαχείριση για να προαχθεί κομματικός παράγοντας της στη ΛΑΡΚΟ.

Την ίδια στιγμή προκλητικά απέναντι στους εργαζόμενους, ακολουθώντας το ρητό “ο χορτάτος δεν σκέφτεται τον νηστικό”, δεν φρόντισε το απλούστατο: να κάνει παρέμβαση στις τράπεζες, να δώσει εγγύηση ότι η Ειδική Διαχείριση έχει ανανεωθεί από τη Βουλή αλλά δεν έχει περάσει ακόμη η ανανέωση της στο ΦΕΚ και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το τριήμερο των αποκριών.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ καλούμαστε για ακόμη μία φορά με ευθύνη της Κυβέρνησης να περάσουμε γιορτές χωρίς μισθό. Οι τοπικές κοινωνίες για ακόμη μία φορά θα φορτωθούν επιπλέον άλλο ένα πλήγμα», αναφέρει το Σωματείο και προσθέτει:

Παράλληλα ντρέπεται και η ντροπή με ακόμη μία τροπολογία έκτρωμα που κατέθεσαν το πρωί τις 22/2/2023 και ψήφισαν με διαδικασίες fast track το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Με το περιεχόμενο της τροπολογίας αποκάλυψαν οι ίδιοι τα σενάρια προσδοκιών που καλλιεργούσαν μέσα από στημένα δημοσιεύματα ότι «θα γίνουν επενδύσεις, όλοι θα έχετε εργασία, θα δοθούν χρήματα στους εργαζόμενους».

Σχετικά