Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς(φωτό)

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 25/2 στο ξενοδοχείο Divani Palace στην Λάρισα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιο Γεωργαντά και πενταμελής αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε για την Βοιωτία, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Σάββας Κεφαλάς. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη των βασικών αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, τα οποία είναι κοινά και αφορούν τους αγρότες σε ολόκληρη την Ελλάδα, η μείωση του αυξημένου κόστους παραγωγής, καθώς και η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε προϊόντα που πουλήθηκαν κάτω του κόστους παραγωγής, και κυρίως στους βαμβακοπαραγωγούς.

Αφού αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν τα προβλήματα σε όλες τους τις διαστάσεις από τους καλά διαβασμένους αντιπροσώπους των μπλόκων, ο πρωθυπουργός φάνηκε να πείστηκε, και ανέφερε ότι θα δει το θέμα της επιδότησης στο βαμβάκι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σε συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ωστόσο, είπε ότι η επιδότηση θα είναι μικρότερη των προσδοκιών, μιας και οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας-κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο και ειδικότερα στις περιοχές που καλλιεργείται το συγκεκριμένο προϊόν ήταν μικρές.

Ανέφερε επίσης, ότι θα ελεγχθεί το ενδεχόμενο αύξησης της επιδότησης της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, από τα 76 εκατομμύρια ευρώ που έχει ήδη αναγγελθεί, κάτι που θα ανακοινωθεί από τον ίδιο στο προσεχές διάστημα, ενώ θα θεσμοθετηθεί η μονιμοποίηση της επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου σε μόνιμη ετήσια βάση. 

Ως Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να αναδεικνύονται τα προβλήματα των συναδέλφων μας, επιζητώντας άμεσες λύσεις και διεκδικώντας για το σύνολο του αγροτικού κόσμου.

Σχετικά