Νέες κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων στη «Eurodrip» στα Οινόφυτα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Σωματείο Εργαζομένων Eurodrip

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ RIVULIS – EURODRIP ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων μας. Είναι αγώνας για κάθε εργάτη που βιώνει στο «πετσί» του την εντατικοποίηση, τα άστατα ωράρια, τα πενιχρά μεροκάματα.

Είναι αγώνας για κάθε εργάτη που ανησυχεί, αγχώνεται, αγκομαχά, «βράζει» για τη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα με την ακρίβεια στα τρόφιμα, στο ρεύμα, με την αύξηση των φόρων, την ανασφάλεια μη μας βγάλουν το σπίτι στο σφυρί κ.α.

Γιατί οι απολύσεις γι’ αυτό το λόγο έγιναν.

Επειδή κάποιοι κάτω από αυτή την καθημερινή αγωνία οργανώθηκαν, έφτιαξαν Σωματείο και διεκδικήσαν. Διεκδικήσαν και κέρδισαν πρώτα απ’ όλα σεβασμό αλλά και το διάλλειμα, τα βαρέα ένσημα, συνολικά καλύτερες συνθήκες εργασίας, ακόμα και κάποιες αυξήσεις δόθηκαν κάτω από την πίεση και την παρουσία του Σωματείου. Όλα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της RIVULIS στα Οινόφυτα και μπορούν να κάνουν την σύγκριση πως ήταν η κατάσταση πριν και μετά την ίδρυση του Σωματείου.

Αυτό φοβούνται κυβέρνηση και εργοδοσία. Την οργάνωση και τον αγώνα, την διεκδίκηση. Δε θέλουν οι εργαζόμενοι να σηκώνουν το κεφάλι. Θέλουν στα εργοστάσια και τους άλλους χώρους δουλειάς να επικρατεί σιγή νεκροταφείου. Να ξεζουμίζουν τους εργάτες αδιαμαρτύρητα για να αυγαταίνουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους.

Μπροστά σε αυτό τους το στόχο δε λογαριάζουν τίποτα. Είναι αδίστακτοι.

Η απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου της RIVULIS – EURODRIP αποτελεί από πλευράς βιομηχάνων ένα μήνυμα προς γνώση και συμμόρφωση όλης της εργατικής τάξης, ένα προμήνυμα για το που θέλουν να πάει η δουλειά. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τους συνδικαλιστές και τον συνδικαλισμό. Τρανταχτό παράδειγμα και η δίωξη των συνδικαλιστών της ΕΑΒ με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές. Θέλουν τον κάθε εργάτη μόνο του, σαν εύκολο στόχο.

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους, βάζουν πλάτη στις τακτικές αυτές της εργοδοσίας και των βιομηχάνων.

Γι’ αυτό λέμε ότι είναι μεγάλο θέμα, γι’ αυτό λέμε ότι δε μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι, γι’ αυτό έχει σημάνει συναγερμός από την πρώτη στιγμή. Θα είναι σαν να κάνουμε σινιάλο στην εργοδοσία να μην αφήσει τίποτα όρθιο.

Η εργατική τάξη δε φοβάται τίποτα και κανέναν.

Έχει βρεθεί σε αντίστοιχες καταστάσεις πολλές φορές, στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, και έχει βγει νικητής.

Νικητές είναι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, των λιπασμάτων Καβάλας, των  πετρελαίων Καβάλας που δίνουν πολύχρονο αγώνα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία,  Νικητές είναι οι εργάτες στην COSCO και στην E-FOOD που υπέγραψαν συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς κ.α.

Στην Οργάνωση η Δύναμη

                                  Στον Αγώνα η Ελπίδα

Όπλο μας η Αλληλεγγύη

Γι’ αυτό συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της RIVULIS – EURODRIP στα Οινόφυτα να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο στο Σωματείο τους, να το δυναμώσουν.                       Αυτό είναι το αποκούμπι τους, το στήριγμα τους.

Η δράση του σωματείου  συνεχίζεται, η εργοδοσία δε ξεμπέρδεψε με αυτό όσο και αν το θέλει. Το Σωματείο είναι εδώ και δρα, διεκδικεί αυξήσεις στα μεροκάματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Να μην επιτρέψουν να επιστρέψουν οι μαύρες μέρες στο εργοστάσιο.

Καλούμε και όλους τους εργαζόμενους στην βιομηχανική ζώνη αλλά και πανελλαδικά να συνεχίσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους ακόμα πιο δυναμικά και με κάθε τρόπο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε :

  • Την Πέμπτη 2 Μαρτίου και ώρα 13:00 το μεσημέρι                                             σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας                                                           έξω από το εργοστάσιο της RIVULIS στα Οινόφυτα.
  • Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ.                                                    σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας                                                                              στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα (Σταδίου). 

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν την Δευτέρα 6-3-2023 από το ΚΤΕΛ Θήβας στις 08:00 με ενδιάμεσες στάσεις Σχηματάρι 08:30 και Οινόφυτα 08:45.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ – Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Σωματείο Εργαζομένων Eurodrip

Σχετικά