Aσωπία:Το ύστατο χαίρε στον π. Κωνσταντίνο Γκέλη (εικόνες)

Ταφή μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Γκέλη

Στην Ιερά Μονή Γενεσίου της  Θεοτόκου-Προστασίας των Χριστιανών Ασωπίας έγινε η ταφή του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Γκέλη, της οποίας ήταν κτίτωρ, το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Μαρτίου 2023, ενώ νωρίτερα έγινε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Αιγάλεω, όπου συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου-Προστασίας των Χριστιανών Ασωπίας  τελέστηκε τρισάγιο ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού ιερέως από τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, με τη συμμετοχή ιερέων, μοναστικών αδελφοτήτων της Μητροπόλεώς μας και άλλων Μητροπόλεων, καθώς και πολλών πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μίλησε για το μακαριστό ιερέα και την Ιερά Μονή, της οποίας ήταν κτίτωρ, και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του και να δίνει ενίσχυση και παρηγορία στην οικογένειά του. Επίσης, για τον μακαριστό π. Κωνσταντίνο μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και η Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Βασιλεία.

Κατόπιν, ακολούθησε η ταφή του μακαριστού π. Κωνσταντίνου όπισθεν του Ιερού Βήματος του Καθολικού της Ιεράς Μονής.

imtl.gr

Σχετικά