Η Νίκη Ξάνθου αγόρασε τα παπούτσια του Μίλτου Τεντόγλου για να στηριχθούν σεισμόπληκτα παιδιά στην Τουρκία

Η Ολυμπιονίκης του μήκος αγόρασε τα παπούτσια με τα οποία ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε άλμα στα 8,40μ και ακυρώθηκε από την World Athletics

Η Ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μήκος, Νίκη Ξάνθου, αγόρασε τα παπούτσια του Μίλτου Τεντόγλου που ήταν η αιτία για ακυρωθεί το άλμα του στα 8,40μ.

Η δημοπρασία έγινε μέσω του ΣΕΓΑΣ και τα χρήματα θα δοθούν για τα σεισμόπληκτα παιδιά της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Μια πρώην Ολυμπιονίκης, η Νίκη Ξάνθου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της ιδέας που είχαν ο Γιώργος Πομάσκι και ο Μίλτος Τεντόγλου να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μήκος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του ομοσπονδιακού προπονητή να δημοπρατήσει τα παπούτσια του Μίλτου Τεντόγλου από το μίτινγκ του Τορούν, όπου σημείωσε 8,40 μ. κι έπειτα ακυρώθηκε, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για σεισμόπληκτα παιδιά.

Η Ξάνθου επικοινώνησε άμεσα με τον πρώην προπονητή της και τον ενημέρωσε πως ενδιαφέρεται να αγοράσει τα παπούτσια του Μίλτου, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά παιδιά από τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Τουρκία.

Οι διαδικασίες έγιναν άμεσα και μέσω του ΣΕΓΑΣ το ποσό που συγκεντρώθηκε από τη Νίκη Ξάνθου, αλλά και από ελληνική εταιρεία τροφίμων, βρίσκεται ήδη σε λογαριασμό που υπέδειξε το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ειδικά για τον σκοπό αυτό.

“Ο σεισμός στην Τουρκία συγκίνησε όλους τους Έλληνες κι εμένα προσωπικά. Βλέποντας τις σκηνές τις πρώτες μέρες με τους απεγκλωβισμένους ανθρώπους από τα ερείπια μου ήρθε η επιθυμία να βοηθήσω πιο ενεργά. Σαν από μηχανής Θεός ο Μίλτος μετά τη γνωστή φασαρία με τα παπούτσια του και το άλμα στα 8,40 μ., που δεν αναγνωρίστηκε ανακοίνωσε μαζί με τον Γιώργο Πομάσκι την συγκινητική τους ιδέα να διαθέσουν τα παπούτσια για να συγκεντρώσουν χρήματα για τα παιδιά της Τουρκίας.
Ως πρώην αθλήτρια του Πομάσκι, αλλά και ως άνθρωπος που καταλαβαίνει πόσο μεγάλος αθλητής και όχι μόνο είναι ο Μίλτος μίλησα μαζί τους και τους είπα ότι θα ήθελα να πάρω εγώ τα παπούτσια και να δώσω τα χρήματα που επιθυμούν για τους σεισμόπληκτους. Ιδέα που έγινε άμεσα αποδεκτή”, είπε η Νίκη Ξάνθου για την κίνηση της να αγοράσει τα παπούτσια του αθλητή.

Σχετικά