Μαίρη Αλεξοπούλου: Πέθανε η τραγουδίστρια – Είχε γίνει μοναχή μετά τον θάνατο της κόρης της

Γνώρισε τη δόξα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και μέχρι τα 42 της χρόνια ζούσε μια ζωή σαν παραμύθι.

Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της Μαίρης Αλεξοπούλου. Η πρώην τραγουδίστρια, που είχε γίνει μοναχή, άφησε την τελευταία της πνοή στο Ιερό Ησυχαστήριο Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Κορωπί.

Τη θλιβερή είδηση έκανε ευρύτερα γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Άγγελου Γραμμένου και έγραψε: «Καλό ταξίδι».

«Έφυγε από κοντά μας η Μαίρη Αλεξοπούλου: Η τραγουδίστρια που έχασε την κόρη της και έγινε η μοναχή Θεονύμφη. Η Μαίρη Αλεξοπούλου γνώρισε τη δόξα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Μέχρι τα 42 της χρόνια ζούσε μια ζωή σαν παραμύθι. Ωστόσο, από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή της άλλαξε. Ένα δυσάρεστο γεγονός -ο πρόωρος θάνατος της 18χρονης κόρης της σε τροχαίο δυστύχημα- την έκανε να καταλάβει ότι όλα είναι μάταια και κάπως έτσι οδηγήθηκε σε έναν άλλον δρόμο: Αυτόν του μοναχισμού. ΑΘΑΝΑΤΗ!!! Καλό ταξίδι…».

Η ανάρτησή του

Ποια ήταν η Μαίρη Αλεξοπούλου

Η Μαίρη Αλεξοπούλου συμμετείχε στα καλλιστεία του 1961. Έκανε σημαντική καριέρα ως τραγουδίστρια και εμφανίστηκε σε 2 ελληνικές ταινίες: «Νυχτοπερπατήματα» και «Φίφης ο ακτύπητος».

Στη δεύτερη ερμήνευσε τα τραγούδια «Αν ποτέ διψάσεις» και «Ποιο καράβι» του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Κώστα Κλάββα.

Το 1966 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ελαφρού τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Πανηγύρι» των Κλάββα και Μαυρομουστάκη και κέρδισε το πρώτο βραβείο. Στον πρώτο γύρο το είχε ερμηνεύσει και η Κλειώ Δενάρδου όπως συνηθιζόταν τότε τα τραγούδια να τα λένε δύο διαφορετικοί ερμηνευτές ώστε να πιάσουν όλο το κοινό.

Η Μαίρη Αλεξοπούλου άρχισε να κερδίζει το μουσικόφιλο κοινό, να βγάζει δίσκους, να κερδίζει βραβεία σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και φυσικά να εμφανίζεται σε ιστορικά κέντρα της νυχτερινής Αθήνας. Στο Κάστρο, στο Βράχο, στα Δειλινά, στα Αστέρια δίπλα σε μεγάλα ονόματα.

Τότε ήρθε και το μεγάλο σουξέ η «Μπάμπολα», μια διεθνή επιτυχία της Patty Pravo.

Οι φωτογραφίες της Μαίρης στόλιζαν πλέον τα νεανικά δωμάτια και τα τραγούδια της ακούγονταν σε όλα τα νεανικά πάρτι.

Όλα αυτά μέχρι τα 42 της χρόνια, καθώς ο θάνατος της 18χρονης κόρης της σε τροχαίο άλλαξε τα πάντα στη ζωή της.

Μετά το δυστύχημα, εγκατέλειψε τα εγκόσμια και έγινε μοναχή.

«Τα άφησα όλα αυτά τότε γιατί έχασα το παιδί μου και προτίμησα να είμαι στον Θεό κοντά και τίποτα άλλο πια δεν ήθελα να… πώς να τραγουδάς και να χορεύεις και αυτό, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν μετάνιωσα ποτέ που έγινα μοναχή», εξομολογήθηκε η ίδια σε συνέντευξή της τον Φεβρουάριο του 2022.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι όταν έγινε το ατύχημα με την κόρη της το είχε διαισθανθεί.

«Κοιμόμουν εγώ και βλέπω το σταυρό του Χριστού, όπως υπάρχει ο εσταυρωμένος έτσι, και τον βλέπω και πέφτει εδώ στο κεφάλι μου και λέω «Παναγία μου» και ξύπνησα και βλέπω τον κηπουρό μου εκείνη την ώρα και του λέω «τι συμβαίνει;». «Με τη μπουμπού», λέει «κάτι την χτύπησε, ένα φορτηγό». Πήρα αμέσως την αστυνομία και μου είπαν «κυρία μου η κόρη σας είναι νεκρή». Κόντευα να τρελαθώ, πήδαγα μέχρι το ταβάνι. Ήταν τόσο καλό παιδάκι, δεν μπορείτε να φανταστείτε, ένας άγγελος ήταν και τον πήρε ο θεός γρήγορα. Τι να πω δεν ξεχνιέται».

Σχετικά