Οργή και αγανάκτηση στους εξωτερικούς φρουρούς για την εξαίρεσή τους από το εκλογικό επίδομα

Επιστολή στον πρωθυπουργό από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τους Γιώργο Κωστίκα, που υπηρετεί στη Χαλκίδα.

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους εξωτερικούς φρουρούς, που υπηρετούν στις Φυλακές της χώρας, η εξαίρεσή τους από την εκλογική αποζημίωση, που δόθηκε στο σύνολο σχεδόν των υπαλλήλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι αστυνομικοί της χώρας θα λάβουν εκλογικό επίδομα 200 ευρώ και μάλιστα αφορολόγητο, ενώ οι εξωτερικοί φρουροί δεν θα το λάβουν, σύμφωνα με την απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης την Τρίτη 16 Μαΐου.

Μάλιστα υπήρχαν διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι θα καταβληθεί το επίδομα στο σύνολο των υπαλλήλων των Τμημάτων Εξωτερικής Φρούρησης των Φυλακών, γεγονός που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους εξωτερικούς φρουρούς, οι οποίοι δικαίως νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Τμήματα Εξωτερικής Φρούρησης των Φυλακών συνυπηρετούν αστυνομικοί και εξωτερικοί φρουροί, οι οποίοι εκτελούν τα ίδια καθήκοντα στον ίδιο χώρο και οι μεν αστυνομικοί θα λάβουν το επίδομα, οι δε εξωτερικοί φρουροί όχι.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του Κλάδου (ΠΟΥΕΦ) Γιώργος Κωστίκας, ο οποίος υπηρετεί στη Φυλακή Χαλκίδας έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το πρωί της Τετάρτης 17 Μαΐου.

Στην επιστολή την οποία συνυπογράφει ο γραμματέας της ΠΟΥΕΦ Βασίλης Κεφάλας είναι έκδηλη η οργή και η αγανάκτηση, ενώ μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής:

” Η μη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος προσβάλλει τη αξιοπρέπειά μας και ως επαγγελματίες και ως πολίτες.

Το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επέλεξε να μας προσβάλλει εξαιρώντας μας για μία δαπάνη 600.000 ευρώ, θα πρέπει να αποτελεί case study πως χάνεις 5000 οικογένειες τρεις μέρες πριν τις εκλογές.

Γιατί είναι βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί! Δεν είναι τα 200 ευρώ, αυτά σας τα χαρίζουμε. Την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας , όχι.”

Σχετικά