Ανδρουλάκης από Θησείο: Πέφτει η δεξιά, επιστρέφει η δημοκρατική παράταξη – Όχι σωσίβιο στον τυχοδιωκτισμό Τσίπρα

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και ένα ισχυρό, διψήφιο ποσοστό έστειλε από το Θησείο ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του για τις εκλογές, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει το «στοίχημα» της κάλπης.

«Κυβέρνηση θα υπάρχει. Το θέμα είναι αν θα υπηρετεί την εγχώρια ολιγαρχία ή όλους εσάς. Γι’ αυτό τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες. Ναι θα πέσει η δεξιά γιατί επιστρέφει η δημοκρατική παράταξη», επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος στη συνέχεια άσκησε διμέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστήριξε αρχικά πως «θέλει να εμφανίζεται ως η μοναδική πρόταση εξουσίας» και ακολούθως πρόσθεσε: «Κλεισμένος στον γυάλινο πύργο του, ζει με την παρέα του σε ένα παράλληλο σύμπαν, που περιστρέφεται γύρω από το εαυτό του. Αυτός είναι η σταθερότητα. Αυτός είναι η δημοκρατία. Αυτός είναι το Κράτος. Λέει με μία Λουδοβίκεια αντίληψη. Τώρα τελευταία υποδύεται τον εκσυγχρονιστή ο κ. Μητσοτάκης, νομίζει ότι έτσι θα πάρει ένα μέρος των δημοκρατικών πολιτών. Δεν ξεχνάμε ότι η ΝΔ το 2009 παρέδωσε μία χρεωκοπημένη Ελλάδα και αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, ψηφίσατε μαζί με τον κ. Τσίπρα την έξοδο της χώρας από το ευρώ το 2010» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Μόνο ο κ. Βαρουφάκης τρομοκρατεί του πολίτες με τις ”Δήμητρες”;. Ο κ. Τσακαλώτος δεν τρομοκρατεί με τα ”παράλληλα νομίσματα”;. Ο κ. Τσίπρας είναι χρυσός χορηγός του Μητσοτάκη», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος πρόσθεσε ακολούθως:

«Όμως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε πρόβατα ούτε λωτοφάγοι. Δεν ξεχνούν οι πολίτες κύριε Μητσοτάκη ότι όταν το κόμμα σου παρέδωσε την χρεοκοπημένη Ελλάδα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να ζητήσετε συγγνώμη και να αναλάβετε τις ευθύνες σας, ψηφίσατε μαζί με τον Τσίπρα, κατά του Ευρώ και υπέρ της χρεοκοπίας και της δραχμής».

Με φόντο τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Καταλαβαίνω την αγωνία σας κύριε Τσίπρα, αλλά σωσίβιο στον τυχοδιωκτισμό σας δεν θα γίνει η δημοκρατική παράταξη»

«Είναι τέτοια η αγωνία του να ψαρέψει στα θολά νερά, αλλά αποκαλύφθηκε χθες στα Γιάννενα που μίλησε με τα καλυτέρα λόγια για την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, την κυβέρνηση της χρεοκοπίας», συνέχισε.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «δεν ήμουν κίνδυνος για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία, όπως διακινούσαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ψηφιακού παρακράτους, μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων, αλλά κίνδυνος μόνο για τη Νέα Δημοκρατία. Οι 270.000 δημοκρατικοί πολίτες της χώρας, που έδωσαν το παρόν στις εσωκομματικές μας διαδικασίες αλλά και όλοι εσείς, στέλνετε ηχηρή απάντηση. Δεν θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ υποταγμένο. Ένα ΠΑΣΟΚ υποχείριο του ενός ή του άλλου. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό και πρωταγωνιστή. Θα χαλάσουμε τα σχέδια τους».

Σχετικά