Θρίαμβος του Ελλοπιακού 3-0 τον Απόλλων Ευπαλίου- Κοντά στο όνειρο της Γ’ Εθνικής

Η πρωταθλήτρια Βοιωτίας, χάρη στα γκολ των Σπανού (4’, 12’) και Ευθυμίου (62’), πέτυχε “ιστορική” νίκη κι έκανε το “2 στα 2” στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ’ Εθνική!

Η ομάδα του Αθλητικού Ομίλου “Ελλοπιακός” επικράτησε με 3-0 της ομάδας του Α.Σ. “Απόλλωνα” Ευπάλιου “Tihio Race” στον αγώνα που έγινε (24/5) στο ανακαινισμένο δημοτικό γήπεδο της Ελλοπίας και έτσι συνδύασε με νίκη ένα – και ιστορικής αξίας – ματς, το πρώτο της εντός έδρας σε ειδικό πρωτάθλημα («μπαράζ») για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία!

Η πρωταθλήτρια της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας, στον αγώνα που εντάσσεται στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, του 6ου ομίλου, του ειδικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ε.Π.Ο. και στη σεζόν 2022-2023, έφτασε στην, ευρεία, νίκη χάρη σε δυο γκολ του Σπανού, στο 4 και στο 12’ και ένα του Ευθυμίου, στο 62’ κι έτσι έκανε το «δυο στα δυο» στο… τουρνουά, παίρνοντας τεράστια ώθηση για την συνέχεια.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ευπάλιου, η “νταμπλούχος” 2022-2023 της Ε.Π.Σ. Φωκίδας, με τον Νίκο Κόκκινο, πλέον, στην τεχνική ηγεσία, “υποχρεώθηκε” σε τρίτη, σερί, βαριά, ήττα και έμεινε χωρίς βαθμό, εξέλιξη που καθιστά πολύ δύσκολη την συνέχεια και απομακρύνει πάρα πολύ τον στόχο της κατάληψης μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου που δίνουν την άνοδο στην Γ’ Εθνική!

Το φιλμ του ματς

Το συγκρότημα του Σωτήρη Παπαναστασίου μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να αιφνιδιάσει την ομάδα της Φωκίδας παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, σε μια φάση, όμως, στην οποία η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα και για την οποία οι “νταμπλούχοι” Φωκίδας διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή!

Μετά από την κάθετη πάσα του Ρεσβάνη, ο Τζόρνταν έκανε το γύρισμα, ο Σπανός έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι, ο Πετσίνης την έδιωξε με το δεξί του χέρι και στη συνέχεια την απομάκρυνε ο Αποστολόπουλος, ο πρώτος βοηθός, όμως, σήκωσε το σημαιάκι του, είπε στον διαιτητή, ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή και έτρεξε προς το κέντρο.

Οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν το γκολ, οι φιλοξενούμενοι, όμως, έπεσαν πάνω στον πρώτο βοηθό διαμαρτυρόμενοι έντονα ότι η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή!

Υπήρξε ολιγόλεπτη ένταση στο ματς με όλους, σχεδόν, τους παίχτες συγκεντρωμένους μπροστά τον πάγκο των γηπεδούχων και τους ανθρώπους από τους πάγκους να προσπαθούν να τους ηρεμήσουν όπως και ο διαιτητής.

Ο βοηθός επέμεινε στην άποψή του, έδειξε ότι ήταν απόλυτα βέβαιος ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή και έτσι ο διαιτητής, έδειξε σέντρα και κατακύρωσε το γκολ, παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και στο 8’ ο Ανδρεόπουλος εκτέλεσε δυνατά φάουλ που είχαν κερδίσει σε καλή θέση, με τον Κουτρούμπα να “απογειώνεται” και να διώχνει δύσκολα πάνω από το τέρμα, σε κόρνερ!

Ένα λεπτό αργότερα έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν μετά από την εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, σαν μικρό κόρνερ, από τον Καραγιάννη, ο Φλέγκας έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ από την άλλη πλευρά.

Στο 12’ οι γηπεδούχοι πίεσαν και έκλεψαν την μπάλα, ο Τζόρνταν έδωσε δεξιά, στον Ρουπάκα, αυτός έκανε το γύρισμα, ο Ρεσβάνης δεν βρήκε την μπάλα, ο Πετσίνης δεν έδιωξε, ο Σπανός, παρά την πίεση, κατάφερε και την έστειλε στα δίχτυα, για να κάνει το 2-0, τεράστιο προβάδισμα πάρα πολύ νωρίς στο ματς για τους γηπεδούχους!

Στο 18’ φάουλ για τον Απόλλωνα αρκετά μέτρα από την περιοχή και δεξιά, στην εκτέλεση ο Ανδρεόπουλος, η κεφαλιά από τον Θανασιό πολύ ψηλά, άουτ.

Στο 35’ ο Σπανός δέχθηκε την μπάλα στο κεφάλι με συνέπεια να τραυματιστεί στο μάτι. Δεν μπορούσε να συνεχίσει καθώς δεν έβλεπε και αποχώρησε. Στο 41’ στην θέση του πέρασε ο Σκουρτανιώτης!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 47’ κέρδισαν φάουλ στο χώρο του κέντρου, ο Θανασιός το εκτέλεσε γρήγορα, κάθετα, στον Γεωργουσόπουλο, αυτός έδωσε κάθετα στον Ανδρεόπουλο κι αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε διαγώνια άουτ, καλή στιγμή για τον Απόλλωνα.

Στο 52’ και μετά από την εκτέλεση πλάγιου από τα αριστερά, η μπάλα πήγε στον Καραγιάννη, μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ, ο Κουτρούμπας μπλόκαρε!

Στο 55’ ο Ριζάι εκτέλεσε με γέμισμα φάουλ από τα αριστερά, ο Τσέλος μέσα στην περιοχή έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το τέρμα, άουτ.

Στο 58’ στην επίθεση και πάλι οι γηπεδούχοι, ο Ριζάι έδωσε δεξιά στον Ρουπάκα, αυτός έκανε το γύρισμα, ο Ριζάι μέσα στην περιοχή και δεξιά έκανε το σουτ, ο Θωμόπουλος έκανε το τάκλιν και έδιωξε σε κόρνερ!

Στο 62’ στην επίθεση και πάλι οι γηπεδούχοι, ο Τζόρνταν από δεξιά έκανε την κίνηση, έκανε και το γύρισμα, ο Ευθυμίου, ο οποίος είχε προωθηθεί, στο ύψος του πέναλτι, με ιδανικό πλασέ, με το αριστερό, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πετσίνη, ο οποίος δεν κατάφερε να διώξει και έτσι έγινε το 3-0, που κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα της Ελλοπίας!

Στο 71’ ο Απόλλωνας είχε κερδίσει φάουλ σε πολύ καλή θέση, το εκτέλεσε ο Καραγιάννης με δυνατό σουτ, ο Κουτρούμπας ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.

Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ από τον Καραγιάννη, από αριστερά, ο Κουτρούμπας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία, στη συνέχεια του έκανε φάουλ ο Σιαλμάς.

Στο 75’ έγινε το γύρισμα από τα δεξιά από τον Ριζάι, ο Τζόρνταν στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το σουτ με την μια, η μπάλα πάνω στον Αποστολόπουλο και κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ από αριστερά ο Ριζάι έκανε την πάσα στον Ρεσβάνη, αυτός του την γύρισε, ο Ριζάι έκανε το δυνατό σουτ, ο Πετσίνης στην δεξιά του γωνία μπλόκαρε.

Ένα λεπτό αργότερα ο Σεχάι από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Κολώνιας στην καρδιά της άμυνας έκανε την κεφαλιά, η μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 81’ αντεπίθεση για τον Απόλλωνα, ο Καραγιάννης από τον άξονα έδωσε αριστερά στον Φλέγκα, αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ, ο Κουτρούμπας μπλόκαρε.

Στο 84’ στην επίθεση ο Ελλοπιακός, ο Τζόρνταν από δεξιά πάτησε την μπάλα στον Ρεσβάνη, αυτός από πλάγια θέση έκανε το δυνατό σουτ, ο Πετσίνης με το κεφάλι απέκρουσε σε κόρνερ!

Στο 87’ ο Θωμόπουλος έκανε την κάθετη πάσα, ο Θανασιός μπήκε στην περιοχή του Κουτρούμπα από δεξιά, έκανε και το σουτ, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς, Ελλοπιακός – Απόλλων Ευπάλιου 3-0, ο πρωταθλητής Βοιωτίας έκανε το δυο στα δυο ενώ ο “νταμπλούχος” Φωκίδας υποχρεώθηκε σε τρίτη, σερί, ήττα!

Οι “πρωταγωνιστές”

Α.Ο. “Ελλοπιακός” (Σωτήρης Παπαναστασίου): Κουτρούμπας  –  Ρουπάκας, Σεχάι, Ευθυμίου, Τσέλος, Λάμπρου, Ρεσβάνης, Κολώνιας, Σπανός (41’ λ.τρ. Σκουρτανιώτης), Ριζάι (79’ Δήμου), Τζόρνταν (88’ Αρκούδης).

Στον πάγκο έμειναν οι: Κουτρομάνος  –  Νάτσικας, Αγνιάδης, Κολιγιάννης, Κουτσούρης και Σταματέλος.

Α.Σ. “Απόλλων” Ευπάλιου “Tihio Race” (Νίκος Κόκκινος): Πετσίνης  –  Καζανάς, Αποστολόπουλος (76’ Ζέκα), Θωμόπουλος, Θανασιός, Γιώργος Ζέρβας, Καραγιάννης, Αγρογιάννης (63’ Σιαλμάς), Ανδρεόπουλος, Φλέγκας, Γεωργουσόπουλος (79’ Γεωργακόπουλος).

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιαννόπουλος  –  Κατσίκας, Κώστας Ζέρβας και Φουσέκης.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Παναγιώτης Κακριδής με βοηθούς τον Αλέξανδρο Σηφάκη και τον Σωτήρη Παπαδάμ, όλοι από την Ε.Π.Σ. Πειραιά.

Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Χρήστος Διαμαντής από την Ε.Π.Σ. Εύβοιας.

Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Γιώργος Παπατζίμας, πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Ε.Π.Σ. Ευρυτανίας.

Σχετικά