Εορτή Αναλήψεως του Κυρίου στη Βοιωτία-Εικόνες

Εορτή Αναλήψεως του Κυρίου

Το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαΐου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Οινόης, με τη συμμετοχή κληρικών της επαρχίας μας και της Αττικής, πολλών πιστών, αν και είναι μικρή ενορία, και των αρχών του τόπου. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ευμένιος Γαϊτανίδης, εφημέριος του Ι. Παρεκκλησίου Αγ. Πάντων Ομολογητών, Μετοχίου της Ι. Μονής Πετράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα και το περιεχόμενο της εορτής της Αναλήψεως.

Προ του “Νῦν ἀπολύεις…” ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον εφημέριο π. Βασίλειο Κουνάβη, τους επιτρόπους και τους συνεργάτες του Ναού για την όμορφη οργάνωση της πανηγύρεως και αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής της Αναλήψεως τονίζοντας ότι αν τα Χριστούγεννα είναι η ενανθρώπηση του Χριστού, η Ανάληψη είναι ο δοξασμός του ανθρωπίνου γένους, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Δοξαστικό των στιχηρών της εορτής της Αναλήψεως και το αίτημα που είναι επίκαιρο: “…ἐν τῇ σῇ Ἀναλήψει, καὶ ἡμᾶς ἀξίωσον, τῶν ἐκλεκτῶν σου τῆς χαρᾶς…”. Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Αναλήψεως του Κυρίου.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος συνιερούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο στο Ιερό Ησυχαστήριο “Η Ανάληψις του Κυρίου” Σκούρτων, με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εορτής της Αναλήψεως που δεν είναι άλλη από την βεβαιότητα ότι ο Χριστός θα είναι πάντοτε μαζί μας. Επίσης, ευχήθηκε στην οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Παρασκευή στην αδελφότητα και όσους στηρίζουν το Ησυχαστήριο, καθώς και σε όλους τους προσκυνητές Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Το εσπέρας της παραμονής της εορτής στον Εσπερινό που τελέστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος και κήρυξε το θείο λόγο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριο “Η Ανάληψις του Κυρίου” Σκούρτων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το Ιερό Ησυχαστήριο “Η Μήτηρ του Ηγαπημένου” Κλειδίου, όπου επικοινώνησε με τη Γερόντισσα και την αδελφότητα μετά την κοίμηση της μακαριστής μοναχής Αγάθης.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Διακονία Αγάπης» Θηβών, επικοινώνησε με τους εργαζομένους και τους διαβιούντες και συνεργάστηκε με τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος για διάφορα θέματα και προβλήματα που αναφύονται.

Επίσης, την Τρίτη 23 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος με ομάδα εθελοντών κληρικών και λαϊκών έκαναν εργασίες για την προετοιμασία της κατασκήνωσης της Μητροπόλεως στον Παρνασσό και το απόγευμα επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ, όπου τέλεσε τον Εσπερινό της Αποδόσεως του Πάσχα.

Σχετικά