Α’ ΕΣΚΑΣΕ (Playoffs): Προβάδισμα τίτλου! Κένταυρος Λιβαδειάς-Κάδμος 76-66

Ο Κένταυρος έβαλε το…γκολ, έκανε το 2-1 στη σειρά αποκτώντας προβάδισμα, έχοντας πλέον το πρώτο ματς μπολ δικό του ερχόμενο Σάββατο στο κλειστό της Θήβας, εκεί που η ομάδα του Μάρκου θέλει τη νίκη-τίτλο και ο Κάδμος την ισοφάριση ώστε να ξαναφέρει τη σειρά στη Λιβαδειά!

Ο Κένταυρος έφτασε στο τελικό 76-66 με κύριο ”’όπλο” την εμπειρία των παικτών του που τον κράτησαν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας λύσεις όποτε ο Κάδμος πλησίαζε στο σκορ. Ο Πέττας με τον Δημητριάδη και τον Μαντζιώρη στο πρώτο μέρος, ο Στεφάνου με τρίποντο ότα οι γηπεδούχοι ”κόλλησαν” απέναντι στη ζώνη του Κάδμου.

Όσο για τον Κάδμο, προσπάθησε να μπει αρκετές φορές στη διεκδίκηση της νίκης αλλά του έλειπαν πάντα κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Ορισμένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Δουρούκη και του Κόλλια μπήκαν και βγήκαν, του Γαρμπή και του Στεφάνου βρήκαν στόχο και κάπως έτσι, σε ένα ματς με πολύ τακτική αλλά και…γκρίνια, οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1 αποκτώντας προβάδισμα τίτλου!

Δυνατό ξεκίνημα

Ο Κένταυρος μπήκε φουριόζος στο ντέρμπι και με απόλυτη ευστοχία στο πρώτο δίλεπτο προηγήθηκε με 8-0. Ο Γκιζόγιαννης με τρίποντο πέτυχε τους πρώτους πόντους του Κάδμου (8-3), με τους γηπεδούχους να διατηρούν σε όλη την πρώτη περίοδο ένα σταθερό προβάδισμα στο σκορ. Το 25-20 άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια αλλά και ένα έξτρα…πονοκέφαλο για τον Αναστασίου, που είδε τον Γκιζόγιαννη να χρεώνεται με τρίτο φάουλ (τραβηγμένο) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο ο Δουρούκης έπαιξε στο ρόλο του Γκιζόγιαννη που είδε όλη τη β’ περίοδο από τον πάγκο, ο Κάδμος έλεγξε τα ριμπάουντ και μείωσε σε 38-33 με βολές του Πανταζή στο 16′.

Αυτό που δεν μπόρεσε να ελέγξει όμως ο Κάδμος, ήταν το ταλέντο, η ικανότητα, η εμπειρία κυρίως του Πέττα αλλά και του Δημητριάδη, που πήραν από το… χέρι τους γηπεδούχους και με συνοπτικές διαδικασίες τους έφεραν στο +12 με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (48-36).

Στο -2 ο Κάδμος

Στη γ’ περίοδο ο Κάδμος με άμυνα με προσαρμογές μπλόκαρε επιθετικά τον Κένταυρο, καταφέρνοντας να μειώσει στους 2 πόντους με 1/2 βολές του Κόλλια (53-51).

Ο Δουρούκης έχασε δύο τρίποντα, ο Γαρμπής το έβαλε και μαζί με τον Μαντζιώρη οδήγησαν και πάλι τον Κένταυρο σε μια διαφορά ασφαλείας (60-51 στο 28′) για να τελειώσει η γ’ περίοδος στο +10 (63-53).

Στο τελευταίο 10λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, όχι όμως και η διαφορά ασφαλείας για τον Κένταυρο που διατηρούσε σταθερά το σκορ σε επίπεδα 8-12 πόντων (69-57 στο 34′).

Τρίποντο νίκης

Η άμυνα ζώνης του Κάδμου μπλόκαρε τους γηπεδούχους, με την ομάδα της Θήβας να ”ροκανίζει” τη διαφορά μειώνοντας σε 69-64 με 1/3 βολές του Γκιζόγιαννη. Τη λύση για τους γηπεδούχους έδωσε ο Στεφάνου, που με τρίποντο από τη γωνία έγραψε το 72-64 στο 37′, με αυτό το σουτ να αποδεικνύεται κομβικό, καθώς ο Κάδμος δεν μπόρεσε να επιστρέψει εκ νέου, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη με τελικό σκορ 76-66.

Διαιτητές: Καλογερόπουλος-Μαρτινάκος-Τσάλας Ι.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-20, 48-36, 63-53, 76-66.

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Μάρκου): Καρφάκης, Γαρμπής 10 (2), Σταμούλης, Στεφάνου 8 (2), Χαλβατζής, Πέττας 18 (1), Κοϊτσάνος 11 (1), Παππάς, Μαντζιώρης 14 (3), Θεοφανόπουλος, Κολιούκος, Δημητριάδης 15 (1).

ΚΑΔΜΟΣ (Αναστασίου): Γκιζόγιαννης 10 (1), Θανάσαινας 5 (1), Δουρούκης 10 (2), Γκρινιάρης 4 (1), Πανταζής 19 (1), Σκούμας Λ., Κωνσταντούρας 3 (1), Παπαδάκης 3 (1), Κόλλιας 12 (1), Σκούμας Δ., Αναστασόπουλος, Νικολάου.

stereabasket.gr

Σχετικά