Βάγια:Έβλεπε στον ύπνο του τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο και του έχτισε εκκλησάκι-ΒΙΝΤΕΟ

Αναδημοσιεύουμε το αποκλειστικό ρεπορτάζ(2020) του permissos.gr,προς τιμή του Αγίου που γιορτάζει σήμερα.

Ο Βαγγέλης Παπαλουκάς είδε τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο στον ύπνο του και έφτιαξε εκκλησάκι προς τιμή του

Ένα προσωπικό του βίωμα για μια περίοδο της ζωής του, κατά την οποία  εμφανίστηκε στον ύπνο του,ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος,αποκάλυψε στην κάμερα του permissos.gr,ο Βαγγέλης Παπαλουκάς και ήταν η αφορμή για να κατασκευάσει στα Βάγια,ένα πανέμορφο εκκλησάκι προς τιμήν του.

Δείτε την ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Βαγίων

Ιερά Μητρόπολις Θηβών,Λεβαδείας και Αυλίδος – Ιερό Παρεκκλήσιο Οσίου Ιωάννου του Ρώσου

Oταν ο Απόστολος Παύλος έφθασε στην Αθήνα διαπίστωσε ότι ολόκληρη η πόλις ήταν γεμάτη από ιερά, τόπους δηλαδή λατρείας .Ανάμεσα σε αυτούς και ο χώρος της αναζήτησης του Αληθινού Θεού.

Απο αυτό πήρε αφορμή και μίλησε στους ειδωλολάτρες Αθηναίους για την Πίστη στον Εσταυρωμένο και Ανασταντα.

Δειγμα ευλάβειας και προσήλωσης στα ιερά και τα όσια αποτελεί και η ύπαρξη τόπων Λατρείας οι οποίοι με την φροντίδα φιλαγιων πιστών αποτελούν φάρους πνευματικούς και σημεία αναφοράς για όλους.

Ενας τέτοιος χώρος εδώ και χρόνια υπάρχει στην είσοδο των Βαγίων σαν να υποδέχεται τον επισκέπτη και να τον πληροφορεί για την αγάπη των κατοίκων για την ορθόδοξη πίστη και ζωή.

Η οικογένειά Παπαλουκά είχε την έμπνευση και την όμορφη πρωτοβουλια να ανεγείρει έναν Ναό στο όνομα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του Νέου Ομολογητού.

Εναν ναός κόσμημα φροντισμένος, περιποιημένος και με γούστο κεκοσμημένος που αναμένει την τελετή των Θυρανοιξιων για να αποδοθεί στην Λατρεία.

Δείτε το βίντεο

 Συγχαιρουμε την οικογένειά Ι ωάννου Παπαλουκά και ευχόμαστε ο Όσιος που ταξίδεψε από την Ρωσία και έφθασε στην Μικρά Ασία και από εκεί στο Προκόπιο της Εύβοιας να εκπληρώνει κάθε ευσεβή και Φιλόθεο επιθυμία τους.

Δείτε τα θυρανοίξια εδώ

Ένα τάμα ζωής έγινε πραγματικότητα – Θυρανοίξια του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στα Βάγια-ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Σχετικά