Mytilineos: Ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της στο εξωτερικό

Τη μεταφορά της έδρας της Mytilineos εκτός Ελλάδας σκέφτεται πολύ σοβαρά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, καθώς η εταιρεία επεκτείνει της δραστηριότητές της.

«Για τη μεταφορά έδρας εκτός Ελλάδας και Ευρώπη δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτή τη φάση, που είναι και προεκλογική περίοδος. Είναι ευαίσθητη περίοδος και οτιδήποτε θα έλεγα θα μπορούσε να είναι εκμεταλλεύσιμο», απάντησε ο ίδιος σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης των μετόχων, όπου ανακοίνωσε τη μεγάλη επένδυση ύψους 1,16 δισ. ευρώ για την εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 1,4 γιγαβάτ στον Καναδά.

«Για το θέμα της έδρας θα είμαι σε θέση να σας απαντήσω κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, στις 27 Ιουλίου», πρόσθεσε. «Δεν είναι εύκολη απόφαση, είναι δύσκολη», πρόσθεσε, ενώ πέδωσε την όποια επιλογή σε «πιέσεις που δέχεται από μεγάλους μετόχους, οι οποίοι θεωρούν ότι οι αξίες στις οποίες διαπραγματεύεται η μετοχή στην Ελλάδα είναι εξευτελιστικές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ο κ. Μυτιληναίος ξεκαθάρισε επίσης ότι η όποια απόφαση ληφθεί δεν συνδέεται με την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Ο κ. Μυτιληναίος έκανε επίσης γνωστό ότι η Mytilineos εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει νέα επένδυση με την ανάπτυξη εργοστασίου είτε πρωτόχυτου είτε δευτερόχυτου αλουμινίου: «Πάντως, αν αυτό συμβεί θα γίνει εκτός Ευρώπης», συμπλήρωσε.

Σχετικά