“Πλημμύρισε” από κόσμο η Αγία Τριάδα στα Βάγια-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

 Με μεγάλη κατάνυξη και αξιόλογη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η περιφορά της εικόνας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Βαγίων το απόγευμα της Κυριακής, παραμονή του Αγίου Πνεύματος.

Πλήθος ιερέων, Δημοτική και πολιτική ηγεσία του τόπου, αλλά και πλήθος κόσμου από τα  Βάγια και γειτονικά χωριά παρευρέθησαν στον Πανηγυρικό Εσπερινό

Ιδιαίτερα, χρώμα έδωσαν η Φιλαρμονική Θηβών,άγημα από το ΚΕΠΒ Θηβών και η ΟΜΑΔΑ  ΔΙΑΣ Θηβών, οι οποίοι συνόδευαν την Ιερά Εικόνα στους δρόμους των Βαγίων.

Πολύς κόσμος βρέθηκε στον Ιερό Ναό και στη συνέχεια στην περιφορά της εικόνας όπως θα δείτε στο βίντεο και τις εικόνες που ακολουθούν

Μετά το τέλος της περιφοράς της εικόνας ο εφημέριος των Βαγίων, αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Καραμαρούδης,  υποδέχθηκε τους καλεσμένους στην αίθουσα του Ιερού Ναού

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ

Η Εορτή της Αγίας Τριάδος στα Βάγια.

 Εορτάσαμε και φέτος με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και την προσευχόμενη παρουσία παρά πολλών πιστών  την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος , όπου εορτάζει πανηγυρικώς την Ετήσια Πανήγυρη του  ο Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Βαγίων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανήμερα της Πεντηκοστής  το πρωί τελέσθηκαν η Θ.Λειτουργια και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας  ιερουργούντος  του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.Γεωργίου, ενώ το απόγευμα  τελέσθηκε Μέγας   Εσπερινός με αρτοκλασία , και Θείο Κήρυγμα από τον Παν.Αρχιμ. Νεκτάριο Αυγέρο  ακολούθησε η Λιτάνευση  της  Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος  .

 Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος  τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο  με αρτοκλασία και Θ. Κήρυγμα από τον Παν.Καθηγούμενο της Ι.Μ Σαγματά π.Παίσιο.

Το απόγευμα τελέσθηκε ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η ακολουθία των Χαιρετισμών της Αγίας Τριάδος με την παρουσία πιστών από τις Ενορίες των Αγίων Θεοδώρων και Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών.

Στις Ι.Ακολουθίες συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί της Επαρχίας μας και από την Μητρόπολη Κηφισιάς  και  , ο Δήμαρχοι Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπίων  ,εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, Βουλευτές και πολιτευτές  ,Δημοτικοί και Περιφερειακοί  Σύμβουλοι της Περιφέρειας ,του Δήμου,του Στρατού,της Αστυνομίας, Συλλόγων και πλήθος φιλόθεων και φιλάγιων πιστών που προσήλθαν να λάβουν την Ευλογία της Αγίας Τριάδος.

Ιδιαιτέρως ευχαριστίες   προς την Φιλαρμονική Μουσική του Δήμου Θηβαίων και τον Διοικητή του ΚΕΠΒ για την αποστολή στρατιωτικού αγήματος που πλαισίωσαν την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος .

Τον Διοικητή του Α.Τ Θηβών και την ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ Θηβών ( τον Γιώργο, τον Σταύρο, τον Παναγιώτη, την Νικολέτα ,τον Παναγιώτη) που  μερίμνησαν για τα μέτρα ασφαλείας και πλαισίωσαν τιμητικός την λιτάνευση.

Την Κυρία Δήμητρα Παντελοπούλου χοροδιδάσκαλο για τα κορίτσια των χορευτικών  που πλαισίωσαν με παραδοσιακές στολές την λιτάνευση .

τον Αρχοντα Πρωτοψάλτη της ΜΤΧ  Γεώργιο Χατζηχρονόγλου  με του λοιπους  Ιεροψάλτες που λάμπρυναν τα Ιερά Αναλόγια της Εορτής μας

Ευχαριστούμε τον κ.Δημήτρη Παπαθεοδοσίου και το permissos.gr,για την κάλυψη της Ι. Πανηγύρεώς μας.

Σχετικά