«Ξαναφυτεύοντας τους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες»: Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη Χορηγός του Περιβαλλοντικού Έργου 

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του για βιώσιμη ανάπτυξη, σε μία κίνηση υψίστης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και σημασίας τόσο για το περιβάλλον και την προστασία της φυσικού οικοσυστήματος όσο και για την ενίσχυση της οικονομίας και του αγροτικού κλάδου, συμμετείχε ως Χορηγός στο σπουδαίο περιβαλλοντικό έργο «Ξαναφυτεύοντας του Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες». Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η αναφύτευση των παραδοσιακών ελαιώνων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2022.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ένας όμιλος που έχει, πάνω από έναν αιώνα, βαθιά ριζωμένη στο DNA του την έννοια της κοινωνικής αποστολής ενώ μία από τις δεσμεύσεις του είναι να είναι ωφέλιμος, ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά και ευαισθησία στο αίτημα του Γιάννου Γραμματίδη, επίτιμου Προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, να συμβάλλει στην αναδάσωση της περιοχής που επλήγη από τις πυρκαγιές. 
Έως τώρα, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, έχουν παραδοθεί περίπου 30.000 δενδρύλλια ελιάς ποικιλίας Αμφίσσης σε 438 πληγέντες ελαιοπαραγωγούς του Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας, σε αντικατάσταση των καμένων, ενώ από αυτά, μέχρι σήμερα, έχουν φυτευτεί 8.500 δενδρύλλια.
Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακατασκευή 3 βασικών για την τοπική άρδευση Γεωτρήσεων, ενώ χθες ξεκίνησε μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για 160 αγρότες της περιοχής, που θα εκτελέσουν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ο ΕΛΓΟ Δήμητρα και η Τράπεζα Πειραιώς.
Με την αναφύτευση των ελαιώνων της Άμφισσας, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη συνεισέφερε ενεργά στην αποκατάσταση των φυσικού οικοσυστήματος και στην τόνωση των τοπικών κοινοτήτων. 
Παράλληλα, μέσω αυτής της δράσης και του αντικτύπου που έχει στους ανθρώπους και το περιβάλλον, προωθούνται οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, και, συγκεκριμένα, οι Στόχοι 11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», 13 «Δράση για το Κλίμα» και 15 «Ζωή στη Στεριά».
Το όνομα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, μαζί με τα ονόματα των υπόλοιπων χορηγών, θα βρίσκεται χαραγμένο στην αναμνηστική μαρμάρινη στήλη στο πάρκο Ελιάς στην είσοδο της πόλης της Άμφισσας. 

Σχετικά