Καιρός: Αίθριος σήμερα με 30άρια – Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Νέα αστάθεια του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι οποίοι προειδοποιούν για ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες σε πολλές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου.

Από τις καταιγίδες πολύ πιθανόν να επηρεαστούν τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τα φαινόμενα μπορεί να μην έχουν μεγάλη διάρκεια αλλά «μπορεί να προκαλέσουν πολλά και σημαντικά προβλήματα ακόμη και απώλεια ανθρώπινης ζωής», με τον μετεωρολόγο να εξηγεί πως αυτό οφείλεται στην εκδήλωση των κεραυνών, οι οποίοι εξαιτίας της έντονης αστάθειας εμφανίζουν μεγάλη ισχύ αλλά και συχνότητα. Μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να μην βρίσκονται σε θάλασσες και ακτές και ψηλά σημεία.

Προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν και από το χαλάζι όπως και από τον μεγάλο όγκο νερού.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 11 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 και στα ηπειρωτικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και μέχρι το απόγευμα στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-06-2023
Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια από δυτικές 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα νησιά τους 25 με 28 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 28 με 30 και τοπικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-06-2023
Αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Σχετικά