Ακρίβεια: Απλησίαστο το σουπερμάρκετ – Αύξηση σοκ 98% στα ίδια προϊόντα μέσα σε 1,5 χρόνο

Ασταμάτητο είναι το ράλι στις τιμές βασικών προϊόντων στα ράφια των σουπερμάρκετ, με τους καταναλωτές να τρέμουν κάθε φορά την στιγμή που θα πλησιάσουν το ταμείο.

Αυξήσεις σοκ

«Ακουμπάς το χέρι σου στο ράφι, βλέπεις την τιμή και το αφήνεις πίσω, για είδος που το έπαιρνες καθημερινά».

Το LIVE NEWS του ΜEGA, εδώ και ενάμιση χρόνο, καταγράφει τις τιμές σε βασικά προϊόντα στα ράφια των σουπερμάρκετ. Συγκεκριμένα, για την ίδια ακριβώς λίστα που αγόρασε τον Ιανουάριο του 2022, πλήρωσε μόλις 109€.

Τα ίδια προϊόντα τον περασμένο Μάρτιο κόστιζαν 132€ και 86 λεπτά, τον Ιούνιο έφτασαν τα 154€ και έξι μήνες πριν, ο λογαριασμός ήταν 178,14€.

Σήμερα, για την ίδια ακριβώς λίστα, πλήρωσε 215€ και 33 λεπτά. Αύξηση 98%.

Απλησίαστα απορρυπαντικά & γαλακτοκομικά
Πρωταθλητές των ανατιμήσεων τα απορρυπαντικά, όταν μία συσκευασία με ταμπλέτες για πλυντήριο πιάτων από 6,99 πριν από μισό χρόνο, τον Μάρτιο πήγε στα 9 και 23€ και τώρα έφτασε τα 13€ και 77 λεπτά. Αύξηση 97%.

Στη δεύτερη θέση έρχεται το τυρί και συγκεκριμένα το κασέρι, που πριν από έναν χρόνο κόστιζε 14 και 95 ευρώ το κιλό και τώρα η τιμή του έχει εκτοξευθεί στα 26€ και 32 λεπτά. Αύξηση 76%.

Κίτρινο τυρί σε φέτες 200 γραμμαρίων, τον Ιανουάριο είχε 3 και 55 ευρώ, τον Μάρτιο ανέβηκε στα 3,93 και τώρα έχει 4€, 23% πάνω.

Μία συσκευασία δημητριακών που πέρυσι τον Ιούλιο είχε 3,68€, τον Ιανουάριο πήγε 4,59€ και τώρα 4,99€. Αύξηση 36%.

Αρκετοί καταναλωτές πια, αν και έχουν προτίμηση σε συγκεκριμένα προϊόντα και εταιρίες, θα κυνηγήσουν τις προσφορές και τις εναλλακτικές λύσεις. Αν κάτι το βρουν σε αρχική τιμή, θα το πάρουν μόνο όταν έχει έκπτωση.

«Έχουν ακριβύνει αλλά βλέπουμε τις προσφορές πιο πολύ, αν το συγκεκριμένο προϊόν που παίρνεις το έχει σε προσφορά, θα το πάρεις, αλλιώς την επόμενη φορά».

Συγκρατημένοι πια σε κάθε τους αγορά, λένε πως πηγαίνουν στο σουπερμάρκετ μόνο για τα απαραίτητα, αλλά και εκεί έχουν αρχίσει τις περικοπές.

megatv.com

Σχετικά