Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Έδρασα ενστικτωδώς», λέει ο 24χρονος ήρωας με το σακίδιο

Έδρασα ενστικτωδώς. Ενήργησα όπως θα έκανε κάθε Γάλλος. Έκανα ό,τι μπορούσα για να προστατεύσω τους πιο αδύναμους» δήλωσε ο 24χρονος που επιχείρησε να ακινητοποιήσει τον 32χρονο Σύρο, που σκόρπισε τον τρόμο σε πάρκο στην πόλη Ανεσί της Γαλλίας, μαχαιρώνοντας παιδιά και ηλικιωμένους.

Ο νεαρός απόφοιτος της Φιλοσοφικής, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη στο πλαίσιο ταξιδιού του για να επισκεφθεί καθεδρικούς ναούς στη Γαλλία, εκτιμά ότι δεν βρέθηκε τυχαία στο πάρκο εκείνη την ημέρα.

«Ένιωσα μια μεγάλη δύναμη μέσα μου, δεν μπορούσα να ανεχτώ ότι παιδιά δέχονται επίθεση μπροστά μου. Αρκετοί μου έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης αλλά εγώ σκέφτομαι πάνω από όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους. Ελπίζω να είναι όλοι καλά και να ξεπεράσουν την περιπέτειά τους» πρόσθεσε ο Ανρί.

Ο νεαρός, στον οποίο τα γαλλικά μέσα έχουν δώσει το παρατσούκλι «ήρωας με το σακίδιο» σημείωσε ότι «όλα είναι θολά στο κεφάλι μου. Έχω τρομακτικές εικόνες στο κεφάλι μου. Βγήκε από την παιδική χαρά, έτρεξε, προσπαθήσαμε να τον τρομάξουμε. Τον κυνήγησα μέχρι να παρέμβει η αστυνομία και να τον ακινητοποιήσει».

Ο 24χρονος θα συναντήσει με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν σήμερα το απόγευμα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας 22 μηνών έως 3 ετών που δέχθηκαν χτυπήματα από το μαχαίρι του 32χρονου, νοσηλεύνται σε σταθερή κατάσταση.

Σχετικά