«Το φαινόμενο Ελ Νίνιο έχει ξεκινήσει» αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες

Μεγάλες είναι οι πιθανότητες της αύξησης στην θερμοκρασία του πλανήτη η οποία έχει ήδη αυξηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής,  εξαιτίας του φαινομένου Ελ Νίνιο που έχει ήδη ξεκινήσει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αμερικανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι το Ελ Νίνιο έχει ξεκινήσει και οι ειδικοί προβλέπουν ότι το 2024 θα είναι η πιο ζεστή χρονιά στον κόσμο, σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ του BBC.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία έντονος είναι ο φόβος ότι η θερμοκρασία του πλανήτη μπορεί να αυξηθεί περισσότερο από 1,5 βαθμό.

Φυσικά κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τις παγκόσμιες καιρικές συνθήκες, φέρνοντας ξηρασία στην Αυστραλία, περισσότερες βροχές στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ και θα αποδυναμώσει τους μουσώνες της Ινδίας.

Η εκδήλωση του Ελ Νίνιο πιθανότατα θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη άνοιξη, μετά την οποία οι επιπτώσεις του φαινομένου θα υποχωρήσουν.

Τους τελευταίους  μήνες, οι ερευνητές εξέφραζαν σιγουριά πως το φαινόμενο μπορεί να εμφανιστεί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Υπάρχουν ενδείξεις στις προβλέψεις μας εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά πραγματικά φαίνεται ότι θα κορυφωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους όσον αφορά την έντασή του», δήλωσε ο Adam Scaife, επικεφαλής των προβλέψεων μακράς εμβέλειας στο Μετεωρολογικό γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είναι σχεδόν σίγουρο ένα νέο ρεκόρ για την παγκόσμια θερμοκρασία το επόμενο έτος. Εξαρτάται πόσο μεγάλο θα είναι το Ελ Νίνιο – ένα μεγάλο Ελ Νίνιο στο τέλος αυτού του έτους, δίνει μεγάλες πιθανότητες να έχουμε ένα νέο ρεκόρ παγκόσμιας θερμοκρασίας το 2024».

Σχετικά