To Ε.Κ.Θήβας καταγγέλλει το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ  ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΩΣ ‘’ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ’’ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ        ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

To Ε.Κ.Θ καταγγέλλει το νέο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε, στα ανοιχτά της Πύλου και που επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τη βαρβαρότητα της ΕΕ.  Μέχρι στιγμής 78 πνιγμένοι συνάνθρωποί μας και εκατοντάδες αγνοούμενοι, όλοι τους ξεριζωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες     σε ένα δουλεμπορικό σαπιοκάραβο, πάνω από 700 ψυχές από τις οποίες 100 παιδιά στοιβαγμένα στα αμπάρια.

 Ένα επαναλαμβανόμενο έγκλημα που συντελείται στις θάλασσες της μεσογείου, που έχουν μετατραπεί σε υγρό νεκροταφείο νεκρών μεταναστών και προσφύγων. Ένα διαρκές έγκλημα,  που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες νεκρούς συνανθρώπους μας και που έχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστών, που εξαπολύουν επεμβάσεις σε όλο τον πλανήτη, που σκορπούν τον πόλεμο, που καταληστεύουν τους λαούς και εξαθλιώνουν τις χώρες τους ενώ παράλληλα  ‘’ ξεσκεπάζει ’’  τα ελλείμματα της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής πολιτικής στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, απελπισμένων συνανθρώπων μας για μια πιο ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή.  Έτσι οδηγούνται καραβάνια εκατομμύριων ξεριζωμένων στην βίαιη και ανεξέλεγκτη μετανάστευση, διαμορφώνοντας συνθήκες  για την ασύδοτη δράση των κερδοσκοπικών κυκλωμάτων διακινητών για τα ταξίδια του τρόμου και του θανάτου.

Φτάνει ως εδώ! Ο θυμός και η αγανάκτηση για αυτό το νέο έγκλημανα γίνουν οργανωμένη πάλη. Δεν θα αφήσουμε να γίνουν κανονικότητα τα καθημερινά ναυάγια στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα και ατυχήματα, με θανάτους και σακατεμένους, περιμένοντας ασθενοφόρα που δεν έρχονται στην ώρα τους, αλλά και τους πολέμους που δεν έχουν τέλος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα,  να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο και την δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους με παράλληλη κατάργηση όλων των συμφωνιών και νόμων που προωθούν πολιτικές καταστολής και εγκλωβισμού  τους  σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Σχετικά