Ο Σεβασμιώτατος στη γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Ήταν μία διαφορετική σχολική γιορτή για το Δεύτερο Γυμνάσιο Λιβαδειάς την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Γεώργιος μάς έκανε την τιμή, μας έδωσε τη χαρά, να παρακολουθήσει τον φετινό μας εορτασμό, που είχε στο επίκεντρό του τον στρατηγό Γιάννη Μακρυγιάννη.

Με αδιάλειπτο ενδιαφέρον ο Μητροπολίτης μας παρακολούθησε το οπτικοακουστικό υλικό για τον μεγάλο φιλόπατρι αγωνιστή Μακρυγιάννη, χειροκρότησε τα ποιήματα και τα σκετς των παιδιών και σιγοντάρησε διακριτικά τη χορωδία μας, που τραγούδησε τα «Γράμματα στον Μακρυγιάννη» του Ηλία Ανδριόπουλου. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος πήρε τον λόγο, τόνισε τις αντιξοότητες που ορθώνονταν στον Ιερό Αγώνα του 1821, μας υπενθύμισε μορφές του αγώνα που με αυτοθυσία υπηρέτησαν το όραμα της ελευθερίας, ανακάλεσε προσωπικές στιγμές – βιώματα από τα μικράτα του, διάβασε στίχους από ένα αγαπημένο ποίημά του, ενώ στο τέλος… μας υποσχέθηκε εκδρομή με ξενάγηση στον Όσιο Λουκά, στη Μονή Λυκούρεση ή στην Παναγία Σκριπού! Εκεί σκόρπισε τον ενθουσιασμό!

Αποχαιρετιστήκαμε όλοι και όλες συγκινημένοι, με έκδηλη χαρά για την αναπάντεχη επίσκεψη/ευλογία και πλήρεις προσδοκιών για την υπόσχεση-δώρο που μας δόθηκε! Τον ευχαριστούμε εγκάρδια!

Χρόνια Πολλά σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, Χρόνια Πολλά σε όλο το έθνος μας για τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου

Πηγή:imtl.gr

Σχετικά