Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κόμβου εισόδου του Γαλαξιδίου

Γ. Βαρβάτος: «Η αναβάθμιση των υποδομών περνά και μέσα από μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις»

Ο κόμβος εισόδου στο Γαλαξίδι άλλαξε μορφή καθώς ολοκληρώθηκαν από το Δήμο Δελφών οι εργασίες ανάπλασης, συνέπεια των οποίων είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του σημείου.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Ανάπλαση κόμβου εισόδου (γέφυρα) Κοινότητας Γαλαξιδίου (ΑΠΕ Δ.Κ. Γαλαξιδίου)», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από ΑΠΕ της Δημοτικής Κοινότητας Γαλαξιδίου, περιλάμβανε παρεμβάσεις κάτω από τη γέφυρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, έγινε αποξήλωση παλιών κράσπεδων, όπου απαιτήθηκε, και αντικατάστασή τους με νέα, τοποθετήθηκε χλοοτάπητας, ενώ επίσης πραγματοποιήθηκε φύτευση δέντρων και χαμηλών φυτών. Ακόμα, εγκαταστάθηκε ποτιστικό σύστημα στον κυκλικό κόμβο, με τις απαραίτητες σωληνώσεις για την παροχή νερού,  ενώ τέλος έγινε διαμόρφωση των πεζοδρομίων με χτενιστό σκυρόδεμα.

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου, κ. Ιωάννης Βαρβάτος, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών δήλωσε: «Η εικόνα εισόδου της Κοινότητας του Γαλαξιδίου άλλαξε, δημιουργώντας μία διαφορετική αίσθηση σε όσους εισέρχονται σε αυτή. Η πρώτη εικόνα που συναντούν όλοι, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής μας, είναι αισθητικά πολύ καλύτερη, ενώ ταυτόχρονα έγιναν και εργασίες αποκατάστασης της λειτουργικότητας του σημείου. Μικρές παρεμβάσεις, που όμως έχουν τη δική τους σημασίας, στη συνολική αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου μας».

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο