Έτσι αποδομήθηκε 5μελης εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στη Λιβαδειά

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, αποδομήθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας

Συνελήφθησαν (3) από τα μέλη, ενώ ταυτοποιήθηκαν (2) ακόμη συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν (7) κλοπές, με τη λεία των δραστών να περιλαμβάνει χρυσά κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ένα κυνηγετικό όπλο


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, αποδομήθηκε μετά από μεθοδική και στοχευμένη αστυνομική έρευνα, εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (21-05-2024) το πρωί, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν δύο από τα μέλη, ενώ σήμερα πρωινές ώρες, εντοπίσθηκε και ομοίως συνελήφθη, ένας ακόμα συνεργός τους.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη συνεργοί τους, εκ των οποίων ο ένας αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ ο δεύτερος πρόσφατα φυλακίστηκε σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, τα μέλη της ομάδας, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και χρησιμοποιώντας πάντα για τη διευκόλυνσή τους Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των μελών, το χρονικό διάστημα μεταξύ 03 έως 07-05-2024, είχαν διαπράξει επτά κλοπές – διαρρήξεις σε αντίστοιχες μονοκατοικίες, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς.

Η λεία που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δραστηριότητά τους, περιλαμβάνει χρυσά κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκε και κατασχέθηκε εντός παραπήγματος που χρησιμοποιούσαν ως οικία δύο από τους συλληφθέντες.

Επιπλέον, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή το όχημα των δραστών, το οποίο ομοίως κατασχέθηκε.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την έρευνα να συνεχίζεται προκειμένου να εξετασθεί η τυχόν εμπλοκή της ομάδας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Σχετικά