Ο Ι.Σ. Θηβών για άλλη μια φορά εκφράζει την λύπη και την αγανάκτηση του για την κατάσταση που επικρατεί στο Γ.Ν. Θήβας. Οι ευθύνες είναι πολλές και ανήκουν σε πολλούς. Καθημερινά οι πολίτες «βομβαρδίζονται » από ειδήσεις ότι τα τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας δεν παρουσιάζουν προβλήματα και όλα στο Ε.Σ.Υ είναι κανονικά και βαίνουν βελτιούμενα.
Γνωρίζοντας τι συμβαίνει στο Γ.Ν. Θήβας επισημαίνουμε ότι η κατάσταση βρίσκεται κάτω του μηδενός και μόνο το λουκέτο από την κεντρική είσοδο του λείπει.
Ποιος μπορεί να διανοηθεί ότι ένα νοσοκομείο στου οποίου την Παθολογική κλινική συνήθως νοσηλεύονταν περίπου 40 ασθενείς, δεν γίνονται εισαγωγές λόγω έλλειψης παθολόγων ιατρών. ‘Όσοι χρειάζονται νοσηλεία διακομίζονται σε Λιβαδειά και Χαλκίδα.
Οι παθολόγοι που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο Θήβας είτε συνταξιοδοτήθηκαν είτε λείπουν με αναρρωτικές άδειες. Αυτή τη στιγμή ένας μόνο παθολόγος ιατρός υπηρετεί εδώ.
Είναι επόμενο να μην καλύπτονται οι βάρδιες της κλινικής και ούτε ασφαλώς του Τ.Ε.Π. Με τα «μπαλώματα» και τις συνεχείς μετακινήσεις ειδικευόμενων και αγροτικών ιατρών κατά περίσταση, δεν επιλύεται το τεράστιο αυτό πρόβλημα.
Η παρούσα προσωρινή διοίκηση , εφάρμοσε το αδιανόητο. Να μην εκδίδεται καν λίστα μηνιαίων εφημεριών ,για να μην φανεί το ολικό «ξεγύμνωμα». Να μην αποκαλυφθεί εκτός από το πρόβλημα των παθολόγων, ότι τον μισό μήνα με πλήρη στελέχωση σε ορθοπεδικούς και χειρούργους ( προ διμήνου) δεν εφημέρευε κανείς από τις ειδικότητες αυτές. Μετά από αυτά το μόνο που απομένει σε όλους είναι να προσεύχονται για την υγεία τους και να μην αναγκαστούν να βρεθούν στο Νοσοκομείο.
Ο Υπουργός Υγείας μας διαβεβαίωσε ότι το Νοσοκομείο μας θα παραμείνει σε εύρυθμη λειτουργία.
Όμως η 5η ΥΠΕ που εδρεύει στην Λάρισα και είναι υπεύθυνη για τα νοσοκομεία Θεσσαλίας και Αν. Στ. Ελλάδας υπήρξε πάντοτε αντίθετη με τις λειτουργικές ανάγκες του Γ.Ν. Θήβας.
Γνωρίζοντας πλέον τους υπευθύνους για την σημερινή κατάντια πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους για την επιβίωση του Νοσοκομείου, με πρώτη απαίτηση την
στελέχωση του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και δεύτερη τον περιορισμό των μετακινήσεων ιατρών προς άλλες μονάδες.