Ντιμπέιτ: Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά η ΝΔ, ποιοι εξαιρούνται

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Πηγές της Πειραιώς αναφέρουν ότι «η ΝΔ ζητά να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπως αυτό που διεξάγεται πάντα πριν από τις εθνικές εκλογές». Όπως σημειώνουν οι ίδες πηγές, η ΝΔ αναμένει μια απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ «καθώς ντιμπέιτ ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμφίβολα ανοικτός σε αντιπαράθεση (ντιμπέιτ) με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας, απάντησαν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, σχολιάζοντας φήμες που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει απαντήσει καθαρά για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Τα ίδια στελέχη υπενθυμίζουν σχετικές τοποθετήσεις στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες της υπουργού Εργασίας, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, Επιστολή, με την οποία αιτείται την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, με θέματα τη διεξαγωγή ντιμπέητ και τους όρους προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ.

Το κείμενο της Επιστολής.

»Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη

Λαμβάνοντας υπόψη τη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής κατά τη διάρκεια της οποίας δεν ελήφθη απόφαση αναφορικά με τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, αιτούμαστε την άμεση σύγκληση της επιτροπής με τα εξής θέματα:

1. Διεξαγωγή ντιμπέιτ,

2. Όροι προεκλογικής προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Έφη Αχτσιόγλου».

Πάντως. σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στο ντιμπέιτ αναμένεται να συμμετάσχουν οι Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Κουτσούμπας και Λεβέντης. Θα εξαιρεθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής αλλά και οι Σταύρος Θεοδωράκης και Πάνος Καμμένος, καθώς το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ δεν συμμετέχουν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Σχετικά