Τσίπρας μετά το ΚΥΣΕΑ: Κυρώσεις στην Αγκυρα αν έκανε γεωτρήσεις -Η Ελλάδα πιο ισχυρή από ποτέ

Το μήνυμα ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, θα έχει συνέπειες έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ ξεκίνησε στις 17:30 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 20:30. Σε λίγο ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δήλωση έξω από το Μαξίμου στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία.

«Ολες οι Ελληνίδες και οι Ελληνες είναι – και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται – απόλυτα ασφαλείς. Η τουρκική προκλητικότητα και παραβίαση του διεθνούς δικαίου από μέρους της Τουρκίας δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα στο διεθνές πλαίσιο, τόσο ισχυρά, όσο ποτέ άλλοτε» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε δε πως «είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε από κοινού τις τελευταίες εξελίξεις και είχα ταυτόχρονα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ να συνομιλήσω τηλεφωνικά με τον Νίκο Αναστασιάδη».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη αξιολογήθηκε η κατάστασης και συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι η τήρηση του διεθνούς δικαίου είναι η βάση πάνω στην οποία υφίστανται οι διεθνείς σχέσεις.

Οπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, και ενώ ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ στο μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους.
Η ηγεσία του Στρατού στο Μαξίμου για το ΚΥΣΕΑ –
Η ηγεσία του Στρατού στο Μαξίμου για το ΚΥΣΕΑ -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Πάντως ο βαθμός ετοιμότητας της Ελλάδος μετά τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι «στο κόκκινο». Η Αγκυρα που πιέζεται δείχνει απρόβλεπτη και η Αθήνα επιχειρεί διαχείριση της κατάστασης.

Σχετικά