Θηβαίος:1,3 εκ. ευρώ για μελέτες έργων περιβαλλοντικής ανάπτυξης στη Βοιωτία

Τη χρηματοδότηση για μελέτες σημαντικών έργων στη Βοιωτία, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, εγκρίνει το Υπουργείο Οικονομίας. Τα έργα εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική για την εξυγίανση της περιοχής με τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου και την υλοποίηση έργων περιβαλλοντικής αναβάθμισης.

Ο υποψήφιος βουλευτής, Νίκος Θηβαίος, σημειώνει σχετικά: « Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακόμη και σε δύσκολες δημοσιονομικά συνθήκες προωθούνται τα μικρά αλλά και τα μεγάλα έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Προχωράμε με σχέδιο και σεβασμό στο περιβάλλον. Τα συγκεκριμένα έργα θα καλύψουν πάγιες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και του νομού Βοιωτίας συνολικά»

Πρόκειται για τις παρακάτω μελέτες:

1.      Μελέτη για το έργο «Δράσεις Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής και Αστικής Αναζωογόνησης με έμφαση στους οικισμούς του Δήμου Τανάγρας που πλήττονται από περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση και εξυπηρετούν τους οικισμούς πέριξ και μέσα στην Περιοχή Παρέμβασης της ΟΧΕ (Οινόφυτα, Οινόη, Δήλεσι, Σχηματάρι)», 427.800,00 ευρώ.

2.      Μελέτη για το έργο «Ανάπλαση Εισόδου και Διαμόρφωση Πλατείας Οικισμού Σχηματαρίου», 128.960,00 ευρώ.

3.      Μελέτη για το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Αξιοποίηση Παλαιού Δημαρχείου Σχηματαρίου», 138.800,00 ευρώ.

4.      Μελέτη παρεμβάσεων βελτίωσης επαρχιακής οδοποιίας για την εξυπηρέτηση των προσβάσεων στο επιχειρηματικό πάρκο εξυγίανσης και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, 641.700,00 ευρώ.

Από το γραφείο του υπ. βουλευτή Βοιωτίας,

Νίκου Θηβαίου

Σχετικά