Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Αλιάρτου Θεσπιέων:Να μην πληρώσει ξανά ο λαός

Boutsikos

“ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  Δ. ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΩΝ” για τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία

Να μην πληρώσει ξανά ο λαός

Ως  Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή την περασμένη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιάρτου Θεσπιέων εκφράσαμε την διαφωνία μας για την διαδικασία αυτή .  Η μέχρι τώρα εμπειρία της λειτουργίας δια περιφοράς είναι αρνητική, καθώς ουσιαστικά χωρίς συζήτηση, χωρίς συμμετοχή και παρέμβαση των μαζικών φορέων της πόλης μας, η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής αποφασίζει όπως επιθυμεί, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κεντρικό επίπεδο, με την κυβέρνηση να νομοθετεί εν κρυπτώ  με «άλλοθι» την πανδημία. Στόχος της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, που σήμερα με αφορμή και την πανδημία αποκτά επείγοντα χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα απαιτούμε:

Έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τις αυξημένες ανάγκες του επόμενου διαστήματος

Λήψη άμεσων μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών. Απολυμάνσεις από εξειδικευμένο προσωπικό, πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών-καθαριστών για τις αυξημένες ανάγκες τους. Νέες αίθουσες διδασκαλίας

Δωρεάν παροχή μασκών, αντισηπτικών, γαντιών.

Στην προσχολική αγωγή με αφορμή τις αιτήσεις, μέτρα ατομικής προστασίας, μόνιμο διδακτικό προσωπικό και καθαριότητας από τώρα ώστε όταν ανοίξουν  να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για να υποδεχθούν τα παιδιά.

Μέτρα για τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, πλατείες, ανοιχτά αθλητικά κέντρα.

Για τους εργαζόμενους του Δήμου, τήρηση ωραρίων, δωρεάν παροχή μέτρων προστασίας, ειδικές άδειες στις ευπαθείς ομάδες.

Στελέχωση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό,  διεκδίκηση χρημάτων για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη βοήθεια προς εκείνους που θα έχουν αυξημένες ανάγκες το επόμενο διάστημα.

Μείωση στο 50% του οικιακού συντελεστή του ανταποδοτικού τέλους (δημοτικά τέλη) σε καθαριότητα ηλεκτροφωτισμό και πράσινο. Περαιτέρω μείωση για τις ευπαθείς ομάδες.

Στήριξη του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας.

Να μην πληρώσει ξανά ο λαός, Η ατομική ευθύνη  δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κρατική ευθύνη  για τη στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου Θεσπιέων

Γιώργος Μπούτσικος

Βασίλης Παναγιώτου

Σχετικά