Δείτε από ψηλά τις άδειες καρέκλες στη Λιβαδειά – ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Γέμισε άδειες καρέκλες η πλατεία της Λιβαδειάς, στο πλαίσιο της πρωτότυπης εκδήλωσης-διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της εστίασης.

Η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης “ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα   συμβολική εκδήλωση – διαμαρτυρία,  στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς.

Η εκδήλωση   πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλη της Ελλάδα, ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των ανθρώπων της εστίασης και του τουρισμού EMPTY CHAIRS – ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.

Με την εκδήλωση αυτή οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το μέλλον των επιχειρήσεων του κλάδου, αμέσως μετά την άρση των μέτρων.

Άδειες καρέκλες: Αυτές είναι οι θέσεις του κινήματος

Για την όσο πιο ομαλή γίνεται επιστροφή στην κανονικότητα η ΠΟΕΣΕ και το κίνημα Άδειες Καρέκλες έχει καταθέσει δημόσια θέσεις και προτάσεις προς όλα τα αρμόδια υπουργεία. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, ζητάει από το Υπουργείο Οικονομικών την μείωση στο 6% του συντελεστή ΦΠΑ σε όλο τον κλάδο από την 1η Ιουνίου, την κατάργηση προκαταβολής φόρου 100% για τα εισοδήματα 2019 καθώς και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Σε ότι αφορά το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεις μεταξύ των θέσεων την ΠΟΕΣΕ είναι δοθούν χαμηλότοκα δάνεια στις επιχειρήσεις του Κλάδου στο 25% του κύκλου εργασιών με εγγύηση του Ελλληνικού Δημοσίου κατά 80% 7ετούς διάρκειας με 12μηνη περίοδο χάριτος και επιδοτούμενο επιτόκιο από το ΤΕΠΙΧ.

Σε ότι αφορά τα ενοίκια οι επαγγελματίες που βρίσκονται πίσω από τις “Άδειες Καρέκλες” ζητούν την επιδότηση του ενοικίου κατά 100% κατά την περίοδο που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές και μετά την επαναλειτουργία καταβολή του 60% με επιδότηση κατά 50% από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος ως προς τα εργασιακά ανάμεσα στις προτάσεις είναι και να υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων, που θα θιγούν από τα μέτρα< στο επίπεδο του ονομαστικού τους μισθού μέσω του προγράμματος “SURE”

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης

 Eυχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Πολατσίδη για το καταπληκτικό βίντεο

Σχετικά