Επανέρχεται η εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό μόνο με Χαρδαλιά

Την επιστροφή της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα ο κ. Πέτσας ενημέρωσε ότι επανέρχεται η ενημέρωση σε εβδομαδιαία βάση και αποκλειστικά για διαχειρισιακά θέματα που αφορούν στα επιχειρησιακά ζητήματα του κορωνοϊού. Η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη στις 18:00, στο νέο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν στην εβδομαδιαία ενημέρωση θα συμμετέχει και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «σε αυτή τη φάση κρίνεται σκόπιμο να παραμείνουμε στα επιχειρησιακά δεδομένα, στα οποία θα υπάρχει ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά, και μόνο. Αν κριθεί αναγκαίο στην πορεία να υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση, θα το εξετάσουμε».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι από τις 20 Ιουλίου, και όχι από τις 22 του μήνα όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, ξεκινούν οι πτήσεις από τη Σουηδία, λόγω βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων στη σκανδιναβική χώρα. Σχετικά με τα πανηγύρια, τόνισε ότι θα εξεταστεί αν θα χρειαστεί παράταση στα μέτρα και μετά το τέλος Ιουλίου.

Πέτσας: Μετά το τέλος της Συνόδου δεν πρέπει να γυρίσουμε στις πατρίδες μας χωρίς μια λύση κοινής αποδοχής

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με άλλους 8 ηγέτες της ΕΕ ανέλαβε πρωτοβουλία με στόχο την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και κυρίως την ανάπτυξη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των οικονομιών και της απασχόλησης στα κράτη μέλη της Ένωσης» τόνισε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Υποστηρίζει ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει για άλλη μια φορά πολύ λίγα, πολύ αργά» πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι ενόψει της αυριανής συνεδρίασης ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις και τόνισε ότι μετά το τέλος της Συνόδου δεν πρέπει να γυρίσουμε στις πατρίδες μας χωρίς μια λύση κοινής αποδοχής.

Επισήμανε ότι «η Ελλάδα προσέρχεται συνοψίζοντας τις θέσεις της σε τρεις άξονες. Να διατηρηθεί το ύψος των ενισχύσεων που πρότεινε η ευρωπαϊκή επιτροπή. Να διατηρηθεί η προτεινόμενη από την επιτροπή αναλογία επιχορηγήσεων και δανείων ώστε ο κεντρικός κορμός των ενισχύσεων να είναι επιχορηγήσεις και όχι ο δανεισμός. Να μην υπάρξουν πρόσθετες ειδικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης παρά μόνο όσες ήδη προβλέπονται στις συνθήκες και το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης». 

Σχετικά