Θλίψη στο Μαυρομμάτι: Έφυγε από τη ζωή ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας “ΝΤΡΟΛΙΑΣ” Δημήτρης Ξυδώνας

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Ξυδώνας.

Θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία του Μαυρομματίου η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Ξυδώνα,ενός ανθρώπου, του οποίου η παρουσία στον χώρο του φαγητού, συνδέθηκε με την ιστορία του  Μαυρομματίου.
 
Ο Δημήτρης Ξυδώνας η Μήτσος- Ντρόλιας, όπως ήθελε να τον αποκαλούν, επί δεκαετίες ιδιοκτήτης της ταβέρνας ο “ΝΤΡΟΛΙΑΣ”  πέθανε σε ηλικία 65χρόνων, αφήνοντας πίσω του δύο παιδιά και εγγόνια.
Το τελευταίο διάστημα είχε επιδεινωθεί η υγεία του,με τον ίδιο να παλεύει αρκετό καιρό με δύναμη και αξιοπρέπεια την επάρατη νόσο.
 Ο Δημήτρης Ξυδώνας ήταν κλασική περίπτωση ταβερνιάρη, από αυτούς που στην αρχή σου έκοβε τη φόρα, στα πρώτα πάρε-δώσε ήταν βλοσυρός και απόμακρος, γρήγορα όμως έσπαγε τον πάγο, άρχιζε τα καλαμπούρια, στο τέλος της βραδιάς καθότανε και στο τραπέζι σου να πιει ένα κρασί.

Επίσης είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων.
Στην ιστορική ταβέρνα του Ντρόλια,  με το καλό φαγητό,η οποία λειτουργεί από το μακρινό 1927, είχαν παρελάσει,πολιτικοί,ηθοποιοί,τραγουδιστές  και ολόκληρη η Βοιωτία.

Η κηδεία του Δημήτρη Ξυδώνα,θα γίνει αύριο στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στο Μαυρομμάτι,με όλα τα αυστηρά μέτρα για τον κορονοιό.
Τα ειλικρινή συλλυπητήρια από την ομάδα του permissos.gr στην οικογένειά του.
Καλό Παράδεισο Μήτσο.

Σχετικά