Άγιος Θωμάς: Σαββατοκύριακο στην Βοιωτία

Στον Δήμο Τανάγρας, στην ευρύτερη περιοχής της Βοιωτίας, και μόλις 70 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται το χωριό Άγιος Θωμάς.

Είναι ένας μεγάλος οικισμός με πανέμορφα μέρη για να επισκεφθείτε και φιλόξενους κατοίκους.

Η πλατεία του Αγίου Θωμά είναι ο τόπος συνάντησης μικρών και μεγάλων. Ειδικά την περίοδο που το επιτρέπει ο καιρός, οι μικροί μαζεύονται εκεί για να παίξουν και οι μεγαλύτεροι για να απολαύσουν τον καφέ του στα μαγαζιά της περιοχής.

Αν κάνετε ένα περίπατο μέσα στο χωριό θα θαυμάσετε τα σπίτια των κατοίκων με τις μεγάλες αυλές και τα περιβόλια και θα ξαποστάσετε σε κάποια από τις μικρές πλατείες με την πλούσια βλάστηση και τα κιόσκια που υπάρχουν.

Το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή και είναι χτισμένο κάτω από πανύψηλα δέντρα.

Στην περιοχή Βαρδέζα υπάρχει άλλο ένα γραφικό ξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στους Αγίου Θεοδώρους.

Οι κάτοικοι του χωριού είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και όλο τον χρόνο οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις για να κρατάνε ζωντανά τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου τους. Στο χωριό υπάρχει και ποδοσφαιρική ομάδα.

Έχει ενδιαφέρον: Αξίζει να δείτε τον λόφο της Αρχαίας Τανάγρας, την σπηλιά με το στεφάνι και το ξωκλήσι της Λατανιώτισσας και το μοναστήρι της Ανάληψης.

Τι να δοκιμάσουμε: Στα χωριά της περιοχής δοκιμάζουμε την φέτα Παρνασσού, την φορμαέλλα, ντόπια κρέατα, ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, σιροπιαστά γλυκά, γλυκά του κουταλιού και την μεγάλη ποικιλία κρασιών.info

Φωτογραφίες: facebook.com/agiosthomastanagras/

Πηγή:mariailiaki.gr

Σχετικά