Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας για το Livadia Night Run (φωτο)

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Βοιωτίας εξέδωσε σήμερα (Τετάρτη, 6/7), δελτίο Τύπου σχετικά με το “Livadia Night Run 2022”, την αθλητική εκδήλωση που διοργανώσε το Σάββατο, 2 Ιουλίου, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Ομιλος Λιβαδειάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδεών και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και ο οποίος αποτέλεσε τον τρίτο αγώνα της σειράς με τον γενικό τίτλο “Sterea Run”.

Υπενθυμίζουμε οτι διεξήχθησαν τρεις αγώνες δρόμου, 10.000 μέτρων, 5.000 μέτρων και 1.000 μέτρων.

Ο αγώνας των 5.000 μέτρων είχε, τιμητικά, το όνομα του ανθυπαστυνόμου, Γιώργου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος πριν από 9 χρόνια “έπεσε” κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, σε συμπλοκή με ποινικούς, στο Δίστομο.

Για να τιμήσουν την μνήμη του στον αγώνα έλαβαν μέρος πολλοί αστυνομικοί υπάλληλοι ενώ στο χώρο παραβρέθηκαν ο υποστράτηγος, Γεώργιος Μπάλλας, εκπροσωπώντας τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας, Ηλίας Μπακούμης!

Απένειμαν, μάλιστα, τιμητική πλακέτα στον γιο του ήρωα, αστυνομικού!

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Συμπληρώθηκαν εφέτος 9 χρόνια από το πέρασμα του Ήρωα, Ανθυπαστυνόμου, Ανδριτσόπουλου Γεωργίου στην αιωνιότητα.

Στις 17/06/2013 στο Δίστομο Βοιωτίας, δολοφονήθηκε από Αλβανούς ποινικούς εγκληματίες, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους συναδέλφους του και να προστατέψει τους συμπολίτες του.

Εννέα χρόνια μετά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας και η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας δεν ξεχνούν.

Σε συνεργασία με τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας), τον Δήμο  Λεβαδέων, τη συμμετοχή της ‘’Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς’’ και του ‘’Ε.Ε.Σ. παράρτημα Λιβαδειάς’’,  Ε.Ε.Σ Λιβαδειάς  απέδωσαν ελάχιστο φόρο τιμής, συμμετέχοντας μαζικά στον αγώνα δρόμου των 5.000μ., στη  διαδρομή η οποία έφερε τιμητικά το όνομα του Ανθυπαστυνόμου “Γιώργου Ανδριτσόπουλου’” κατά τον 1ο νυχτερινό αγώνα με την ονομασία ‘’Livadia night run 2022’’ που διεξήχθη στη Λιβαδειά την 02/07/2022.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Παπαθωμά Φανή, το Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ταγκαλέγκα Ιωάννη, τον Πρόεδρο του Α.Κ.Ο.Λ. κ. Πολατσίδη Χρήστο, τους φίλους της Ένωσης κ. Καραπιπέρη Κώστα, Μανούσκο Ηλία και Σκουρολιάκο Γιώργο, τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, τα παραρτήματα Φθιώτιδας και Φωκίδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, όλες τις συναδέλφισσες, τους συναδέλφους και τις δεκάδες συμπολιτών μας οι οποίοι με την παρουσία τους μετέδωσαν το μήνυμα ότι – κανείς δεν ξεχνά και τίποτα δεν ξεχνιέται-!

 Τέλος, ειδική μνεία αξίζει στην  Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος καθότι με την πολύτιμη συνδρομή των μελών του Δ.Σ. αυτής και τη συμμετοχή των μελών – αθλητών της, επετεύχθη η πλήρης επιτυχία της εκδηλώσεως.

 Έχουμε αποφασίσει να κρατήσουμε ιερή τη μνήμη όσων έπεσαν στο καθήκον και να κάνουμε δικό μας τον σκοπό τους.

Με τη θυσία τους μας έδειξαν το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε, το δρόμο της τιμής και του καθήκοντος.

Ανθυπαστυνόμος Ανδριτσόπουλος Γεώργιος ΠΑΡΩΝ!

Σχετικά