Επίσκεψη Ειδικού Σχολείου στο Γραφείο του Δημάρχου Λεβαδέων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τον Δήμαρχο Λεβαδέων, κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα, επισκέφθηκαν χθες ο Διευθυντής κ. Γιάννης Ηλίας, μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού, κ.κ. Σοφία Μπαδήλα και Παρασκευή Μανδράκη, καθώς και μαθητές του Ειδικού Σχολείου, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς, μεταξύ άλλων, και με αφορμή τον εορτασμό της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, καθηγητές και μαθητές του σχολείου συνομίλησαν και παρουσίασαν στο Δήμαρχο Λεβαδέων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούν με τίτλο: «Προσβάσιμη Λιβαδειά» παρουσιάζοντας προβλήματα προσβασιμότητας στην πόλη μας λόγω κακοτεχνιών σε δομικά στοιχεία, αλλά και λόγω έλλειψης ευαισθησίας κάποιων συμπολιτών μας εκφράζοντας την επιθυμία τους για την ανεμπόδιστη κινητικότητα όλων των πολιτών στη Λιβαδειά.  Οι καθηγητές του σχολείου ανέφεραν, επίσης, ότι πρόκειται να ακολουθήσουν δράσεις  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των αρμόδιων φορέων και των πολιτών ώστε να γνωστοποιηθούν δυσκολίες και εμπόδια που συναντούν άτομα με ειδικές ικανότητες κατά τη μετακίνησή τους στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας αφού καλωσόρισε και άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ, ανέπτυξε, προσεγγίζοντας ολιστικά το πολυπαραγοντικό πρόβλημα της κινητικότητας, το διαμορφωμένο σχέδιο των επόμενων ετών στη βάση των έργων υποδομής και εξυγίανσης έτσι ώστε η πόλη μας να αλλάξει δομικά και οι πολίτες να υιοθετήσουν συμπεριφορές που θα λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των συνανθρώπων μας με ειδικές ικανότητες και θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.  Επίσης, ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους μαθητές για τον εποικοδομητικό διάλογο, ο οποίος δεν βασίστηκε στην απόδοση ευθυνών, αλλά αποτέλεσε θετικό πρόσημο για δράσεις και ενέργειες που στόχο έχουν τη διευκόλυνση όλων των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Τέλος, στο πλαίσιο και της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τόνισε ότι τιμούμε τη συγκεκριμένη ημέρα με τον καθημερινό αγώνα όλων μας ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να βιώνουν όσα δικαιούνται και να ζουν σε μια κοινωνία κατανόησης και αλληλεγγύης.

Σχετικά