Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία παρέα με τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Θήβας(φωτο)

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και τη γιορτάσαμε παρέα με τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Θήβας. Σε μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο, τα παιδιά του Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θήβας μας έδειξαν ότι «όλοι μαζί εμείς, θα φτιάξουμε έναν κόσμο από αγάπη κι ελπίδα». Μας έδειξαν όμως και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά για να επιβιώσουν σε μια κοινωνία που ακόμη δεν προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους. 

«Αυτά τα παιδιά μας κάνουν περήφανους με την αστείρευτη αγάπη που κρύβουν μέσα τους. Με το μεγαλείο της ψυχής τους. Με τη θέληση και την επιμονή τους, αλλά και με τον ενθουσιασμό που νιώθουν κάθε φορά που τα επιβραβεύουμε.

Αυτά τα παιδιά, αλλά και οι γονείς και εκπαιδευτικοί που βρίσκονται κοντά τους, είναι οι αφανείς ήρωες της κοινωνίας μας», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, συγχαίροντας τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Ιωάννα Ρουπάκα, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό για το έργο που επιτελούν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κ. Γιώτα Σιδερά-Χουλιάρα, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Τάσος Καμούτσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ιουλία Κοντού, ο δημοτικός σύμβουλος και διευθυντής του ΕΠΑΛ Θήβας, κ. Κώστας Χαρέμης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και εκπαιδευτικός, κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σταμάτης Χαλβατζής, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών, κ. Αποστόλης Δαγδελένης, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου. Εκ μέρους του μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, χαιρετισμό απηύθυνε ο πατήρ Νικόδημος Κάστιζας του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Θηβών.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

Σχετικά