Σπείρα με αρχηγό… μαμά-BINTEO

Μια 48χρονη γυναίκα με τις κόρες της, του γιους της και τα εγγόνια της ήταν τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν για 33 κλοπές από γνωστά πολυκαταστήματα ηλεκτρικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Αττική και στην Χαλκίδα. Τα κλοπιμαία, μεταξύ των οποίων ένα πατίνι αλλά και ηλεκτρικά ποδήλατα μεγάλης αξίας, κατέληγαν σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, ιδιοκτησίας Πακιστανού, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν από λίγο χρονικό διάστημα. 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών στα δεκάδες βίντεο από τα καταστήματα είδαν την «συμμορία των 11» να κλέβει αδιαφορώντας για τις κάμερες που κατέγραφαν τις κινήσεις τους ενώ πολλές φορές απενεργοποιούσαν τους αισθητήρες των συναγερμών και αφαιρούσαν κάποιο κινητό τηλέφωνο ή κάποια παιχνιδομηχανή. Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε πως έβγαζαν από την πόρτα ολόκληρα ηλεκτρικά ποδήλατα χωρίς να τους αντιλαμβάνονται οι υπάλληλοι. 

Η δράση τους ξεκινά το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με την έρευνα των αρχών πήγαιναν στα πολυκαταστήματα με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα. Τα στάθμευαν μακριά και σε περίπτωση που κάποιος τους έβλεπε να επιβιβάζονται σε αυτά, τα έκρυβαν για ένα χρονικό διάστημα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. 

Ο Πακιστανός ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγο χρονικό διάστημα, «ήταν σε απευθείας επαφή με την 48χρονη και ζητούσε συγκεκριμένα μοντέλα κινητών τηλέφωνο ενώ έδειχνε κάποιες φορές να επιδεικνύει την οικονομική του άνεση, παρά τις παραινέσεις της που του έκανε η φερόμενη  «αρχηγός» να μην προκαλεί με την συμπεριφορά του καθώς είχε πρόσφατα βγει από την φυλακή» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας. 

Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε 4 σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

  • πιστόλι με γεμιστήρα και πιστόλι ρέπλικα, 
  • ημιαυτόματη καραμπίνα, 
  • ξιφίδιο, μαχαίρι και φυσίγγιο, 
  • 2 αυτοκίνητα, 
  • 5 ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικό πατίνι, 
  • πλήθος κινητών, καρτών sim και ηλεκτρονικών συσκευών (tablet, φορητός υπολογιστής, κλπ), 
  • συσκευασίες κινητών τηλεφώνων 
  • πλαστή ταυτότητα και άδεια οδήγησης, 
  • κάρτες τραπέζης και βιβλιαρίων διαφόρων τραπεζών και 
  • μικροποσότητα ινδικής κάνναβης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες, στη σύλληψη των οποίων συμμετείχαν και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται. 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχετικά