Δήμαρχος Λεβαδέων:”Καλή τύχη”στον συνδυασμό του Δημήτρη Καραμάνη

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την ευκαιρία της δημοσίευσης του ενημερωτικού δελτίου του συνδυασμού “Αλλάζουμε Σελίδα”, με το οποίο γνωστοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση τους, θα ήθελα να ευχηθώ καλή τύχη στην κατάρτιση του συνδυασμού τους και καλή δύναμη στον αγώνα τους.

Ελπίζω να έχουμε μία πολιτισμένη και διαλογική προεκλογική περίοδο, όπου θα μιλήσουμε με επιχειρήματα, δεδομένα, αριθμούς και στοιχεία και όχι με τσιτάτα και ατεκμηρίωτες επιθέσεις.

Όσον αφορά την δική μας νικηφόρα ομάδα, δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τα κατηφορικά μονοπάτια της απαξίωσης των πολιτικών αντιπάλων μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιστούμε το έργο μας, το οποίο είναι η πυξίδα μας για την εκ νέου σύναψη της διευρυμένης Συμφωνίας Προοπτικής με τους δημότες.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη ορισμένων να απεμπολήσουν α λα καρτ το κομματικό τους παρελθόν και παρόν, θέλοντας να ψαρέψουν σε ορφανούς αυτοδιοικητικά χώρους, όπως ο συνδυασμός της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ , η οποία δημόσια είχε επιβεβαιώσει το πολιτικό φλερτ με τον κ. Καραμάνη, αλλά δεν μας αγγίζουν αυτές οι λογικές.

Εμείς απευθυνόμαστε αδιαμεσολάβητα στους συνδημότες μας.

Αυτοί μας έκριναν θετικά το 2019 και αυτοί θα μας ξανά κρίνουν, και γι’ αυτό απευθυνόμαστε μόνο σε αυτούς, όταν απαντάμε σε τοξικές ρητορικές γενικόλογες κριτικές, χωρίς ίχνος προγραμματικών θέσεων, εξαιρουμένων των προκάτ προτάσεων του Facebook.

Απευθυνόμαστε στους δημότες μας που μας επέλεξαν το 2019 και επικοινωνώντας το έργο μας, τους ζητάμε όταν έρθει η ώρα της επιλογής να διαλέξουν όσους γνωρίζουν και όχι όσους κάνουν ότι γνωρίζουν.

Να επιλέξουν όχι τους θεωρητικούς που το παίζουν αλάνθαστοι, αλλά αυτούς που με τη δράση τους παλεύουν τη καθημερινότητα, ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη ή και τις παραλείψεις τους.

Να επιλέξουν όσους επιχειρούν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης με αλλεπάλληλα έργα και όχι όσους τα απαξιώνουν, αερολογώντας και θέλοντας να πραγματοποιηθούν διά μαγείας.

Και σε αυτή την κατεύθυνση, επιτρέψτε μου τώρα να αφήσω τρία δεδομένα με συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία να μιλήσουν για εμάς.

1. Το συνόλου του κόστους Τεχνικών Έργων που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και είναι προς υλοποίηση, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτημένων μελετών, σε όλον το Δήμο Λεβαδέων υπερβαίνει τα 50εκ. ευρώ.

2. Οι Επενδύσεις αυξήθηκαν ραγδαία. Αναλάβαμε έναν Δήμο που δαπανούσε περίπου 1 εκ. ευρώ ανά έτος σε Επενδύσεις και καταφέραμε σε τρία χρόνια να εκτοξεύσουμε τις επενδυτικές δαπάνες (πληρωμένα έργα και συντηρήσεις) πάνω από 10 εκ. ευρώ!!

3. Καταφέραμε να υλοποιούμε με άνεση ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς μεγαλύτερης τάξης, παρότι βρισκόμαστε στη δίνη της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης και παρότι μειώσαμε τέλη και προχωρήσαμε σε ελαφρύνσεις, που δεν έπραξε η προηγούμενη «προοδευτική» διοίκηση του Δήμου. Καταφέραμε να φτάσουμε στο επίπεδο τα έσοδα μας να είναι περισσότερα από τα έξοδα μας, ενώ όταν αναλάβαμε το 2019 συνέβαινε το αντίθετο.

Οι αριθμοί δεν λαθεύουν, περιγράφουν την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Επίσης, από την έναρξη της θητείας μας το 2019, όλες οι συνεδριάσεις όλων των οργάνων του Δήμου μεταδίδονται ζωντανά και διατηρούνται στο διαδίκτυο, οπότε η Διαφάνεια, η Διαύγεια και η καταγραφή της πορείας όλων μας, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, βοηθά τους πολίτες να βγάλουν μόνοι τους ασφαλή συμπεράσματα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αφήνουμε τις πράξεις μας να μιλάνε για εμάς και όπου νιώθουμε να αδικούμαστε θα παρεμβαίνουμε με στοιχεία και αριθμούς.

Πάντα στην διάθεση και στην κρίση των πολιτών».

Διαβάστε επίσης

Λιβαδειά: Η πρώτη συνάντηση για τους υποψήφιους του συνδυασμού του Δ. Καραμάνη

Σχετικά