Αποκριάτικο χρώμα στο κέντρο της Λιβαδειάς

Αποκριάτικο χρώμα είχε το κέντρο της Λιβαδειάς, το βράδυ της Πέμπτης, με τους δεκάδες μεταμφιεσμένους που έστησαν γλέντι γύρω από την “καλή” φωτιά. Το έθιμο αναβίωσε στην κεντρική πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων και υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών.

Τα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου  “Γαϊτανάκι” έπλεξαν το γαϊτανάκι, ενώ ο Δήμος προσέφερε δωρεάν  σουβλάκια και κρασί.

Οι ομάδες των μεταμφιεσμένων, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, ξεκίνησαν από την πλατεία της Ταμπάχνας και διαμέσου της οδού Γεωργαντά έφθασαν, διασχίζοντας τον πεζόδρομο της Μπουφίδου, στην πλατεία, όπου τους υποδέχθηκαν πολίτες όλων των ηλικιών.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας ευχήθηκε καλή αποκριά, τονίζοντας ότι η Λιβαδειά δεν έχει μακρά παράδοση  στο καρναβάλι, παραγνωρίζοντας ότι για πάνω από μια δεκαετία, από το 1991 και μετά γίνονταν σημαντικές εκδηλώσεις που τις παρακολουθούσαν εκατοντάδες πολίτες από τις γύρω περιοχές.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο, όπου στις 11:30 στην Κεντρική Πλατεία θα πραγματοποιηθεί το “Μαθητικό Γαϊτανάκι”. Μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης θα πλέξουν το γαϊτανάκι τους ντυμένοι μασκαράδες, αναβιώνοντας το πανάρχαιο έθιμο που συμβολίζει το πνεύμα της συναδέλφωσης, της αγάπης και της ομόνοιας. Την ίδια ώρα το ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς θα μοιράζει δωρεάν αποκριάτικες μάσκες και καπέλα.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 19:00 στην Κεντρική πλατεία Λιβαδειάς, θα ξεκινήσει το πάρτι μεταμφιεσμένων με μουσική, χορό, εντυπωσιακά ζογκλερικά με κορύνες, κρυστάλλινες σφαίρες και το εκπληκτικό και βραβευμένο fire show από τον ζογκλέρ Αντώνη Πασβαντή.

Μαζί τους ο μίμος Alex de Pari θα κάνει τα μοναδικά κόλπα του με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών για να μπορέσουν να βιώσουν καλύτερα την εμπειρία του circus show

από siriosfm.gr

Σχετικά